Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Săptămâna viitoare are loc, la Târgoviște, ASTRO-FEST 2023
14.10.2023, 2:18 pm

 
Societatea Astronomică de Meteori ( SARM) organizează la Târgoviște, în perioada 18-20 octombrie, ASTRO-FEST 2023, Festival Internațional de astronomie și Festivalul Național de Astronomie pentru Tineret. Proiectele sunt finanțate de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.
Astfel, SARM anunță pe pagina de Facebook că, în perioada 18-20 octombrie, vor avea loc la Muzeul de Istorie: sesiuni de prezentări pe teme astronomice, lansări de carte și publicații astronomice, gală de cosmopoezie și muzică astrofolk, expoziție de meteoriți, expoziție de instrumente de astronavigație, expoziție de astrofilatelie și exponate din istoria cuceririi spațiului precum și telescoape și o vastă expoziție internațională de astrofotografie.
Gala de deschidere a evenimentului va avea loc miercuri, 18 octombrie 2023, de la orele 12.00, la Muzeul de Istorie și include și o întâlnire cu cosmonautul Dumitru Prunariu, jurnalistul de Știință Alexandru Mironov și dr. Mirel Bîrlan, directorul Institutului Astronomic al Academiei Române care vor fi prezenți la eveniment. Participă tineri din toată țara și reprezentanți ai unor instituții de profil: Institutul Astronomic al Academiei Române, Academia de Științe a Republicii Moldova, observatoare astronomice și planetarii, muzee și instituții culturale, asociații de astronomie, revista Știință și Tehnică, edituri de carte astronomică, firme de telescoape.
Expozițiile sunt deschise până pe data de 30 octombrie.
În serile de 18 și 19 octombrie, dacă va fi vreme bună și cer senin, se vor organiza observații astronomice prin telescoape în Piața Tricolorului, între orele 19:30-22:30.
Evenimentul este ocazionat de împlinirea a 30 de ani de la înființarea Societății Astronomice Române de Meteori.
Participarea la eveniment este gratuită.
Cei din alte localități sau județe care doresc să participe și rugați să contacteze organizatorii: tel. 0722 829 034, e-mail: sarm.activităti@gmail.com

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE