Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Doi bărbați sunt cercetați de polițiști dâmbovițeni pentru braconaj
15.10.2023, 7:55 pm

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în colaborare cu Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au depistat, sâmbătă noapte, în extravilanul localității Corbi Mari, doi bărbați, de 47 și 55 de ani, din comună, în timp ce s-ar fi deplasat cu un autoturism.

Aceștia au fost opriți pentru control, fiind descoperite o armă de vânătoare, muniție, lanterne, o cameră portabilă cu termoviziune și un obiect ascuțit-tăietor.

În plus, în portbagajul autoturismului, polițiștii au descoperit două animale decedate din specia iepure. Pentru continuarea cercetărilor, bunurile și autoturismul au fost indisponibilizate.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele respective nu dețineau autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii.

De asemenea, bărbatul de 47 de ani a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispusă și anularea dreptului de port și folosire a armelor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind efectuate cercetări pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE