Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Teatru forum pe tema gropii de gunoi, pus în scenă de elevi voluntari ai Centrului Europe Direct Târgoviște
26.10.2023, 8:14 pm

La Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, a avut loc, joi, activitatea desfășurată de Centrul Europe Direct Târgoviște cu elevi de la Colegiul Național "Constantin Carabella", aflati în Săptămâna Verde.

Voluntari de la Centrul Europe Direct Târgoviște, printre care se află și elevi din Carabella,  au pus în scenă un teatru forum pe tema unei gropi de gunoi care poluează. Elevii au încercat să convingă "autoritățile" reprezentate în piesă să intervină pentru ecologizarea zonei. Tinerii au concluzionat că este importantă implicarea civică, pentru a schimba în bine o situație problematică din comunitate. Problema este una de actualitate, în condițiile în care mirosul degajat de deșeurile de la groapa de gunoi de la Aninoasa se simte pe kilometri întregi, până la intrarea în Târgoviște. Situația persistă de ani de zile, fără ca autoritățile să găsească o soluție pentru rezolvarea ei.

Teatru Forum constă, în esenţă, în a propune unui grup de spectatori o dramatizare a unei situații de actualitate, aceștia având posibilitatea, după o primă vizionare a scenetei, să îi înlocuiască pe actori şi să încerce să propună variante noi, pentru ca piesa să aibă un final pozitiv.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște este membru al rețelei Europe Direct în România. Centrele fac Europa accesibilă pentru oamenii din teritoriu și îi implică în dezbateri despre viitorul UE. Rețeaua este coordonată de către Comisia Europeană.

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE