Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dosar penal pentru lovire sau alte violențe, în cazul elevului de la Școala Valea Voievozilor. Luni are loc o întâlnire a autorităților locale pe această temă
10.11.2023, 5:19 pm

Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița precizează că, joi, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că un elev de la școala din localitatea Valea Voievozilor provoacă scandal.

Polițiștii au constatat că un elev de 9 ani ar fi aruncat cu un scaun metalic care s-ar fi aflat pe hol, moment în care ar fi fost lovit un alt copil de 6 ani. Acesta a primit îngrijiri medicale.

La unitatea școlară s-au prezentat și polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară pentru verificări suplimentare.  Totodată, reprezentații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost informați cu privire la evenimentul produs.

Polițiștii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor și dispunerea măsurilor legale, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Elevul din județul Dâmbovița, mutat până acum la 3 școli pe motiv că ar fi agresiv, a lovit joi, 9 noiembrie, un coleg de clasă care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Elevul învață la școala Gimnazială Valea Voievozilor, unde a fost mutat în luna martie, scrie edupedu.ro.

“Beneficia de consiliere zilnică, și se integrase în colectiv, dar și-a schimbat comportamentul când mama a decis să îl retragă de la consiliere pe motiv că nu are nevoie”, spune directoarea Școlii Gimnaziale din Valea Voievozilor, Mariana Urucu, pentru Edupedu.ro.

De altfel, și secretarul de stat Florian Lixandru, care s-a implicat în primăvară în aplanarea conflictului de atunci a spus recent la TVR 1 că acest copil s-a adaptat foarte bine în noua clasă. Amintim, părinții de la școala din Valea Voievozilor refuzau să își aducă la școală copiii de teama elevului considerat agresiv, iar elevul a învățat singur în toată școala o perioadă de timp.

Luni are loc o întâlnire cu reprezentanți ai inspectoratului școlar, ai școlii, ai CJRAE la care au fost chemați și părinții elevului, mai scrie sursa citată. 

https://www.edupedu.ro/elevul-din-dambovita-mutat-pana-acum-la-trei-scoli-pe-motiv-ca-ar-fi-agresiv-a-lovit-un-coleg-elevul-se-integrase-foarte-bine-in-colectiv-dar-si-a-schimbat-comportamentul-cand-parintii-l-au-retra/


SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE