Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Descinderi la persoane bănuite de evaziune fiscală și mărturie mincinoasă
16.11.2023, 8:15 am

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Dâmbovița pun , miercuri dimineață, în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița.

De asemenea, vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și mărturie mincinoasă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița informează că, din investigațiile efectuate, s-a stabilit că, în perioada martie 2016 - ianuarie 2023, patru persoane ar fi ascuns sursa impozabilă, în sensul că, în calitate de persoane fizice, ar fi desfășurat activități economice de construire a bunurilor imobile pe care, ulterior, în nume personal, prin folosirea unor persoane interpuse sau prin menționarea unor prețuri mai mici ori doar a terenului în contractele de vânzare-cumpărare, le-ar fi vândut către diferite persoane fizice sau juridice.

Astfel, ar fi fost obținute venituri care nu ar fi fost declarate organelor fiscale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Totodată, activitatea desfășurată nu ar fi fost declarată.

În cauză, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE