Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Târgoviștea - capitala Roboților pe bune! Roboții au venit la Universitatea Valahia Târgoviște în cadrul unui proiect inițiat de Asociația - Noi zidim viitorul și finanțat de CJ Dâmbovița!
19.11.2023, 8:54 pm

Târgoviștea a fost sâmbătă, 18 noiembrie 2023, o adevărată capitală a Roboților...pe bune! Acesta este, de altfel, și titlul proiectului inițiat de Asociația ,,Noi zidim viitorul", mentori Monica Riza și Liviu Riza, profesori la Colegiul Național ,,Constantin Carabella'' Târgoviște!

Proiectul, aflat anul acesta la ediția a II-a, este finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, iar gazdă generoasă pentru competiția de robotică a fost Universitatea ,,Valahia" Târgoviște, Facultatea de Științe Economice!


Atmosfera a fost incendiară, a fost nebunie cu roboți minunați și driveri talentați, a fost efervescență cum numai tinerii cu pasiuni nobile pot aduce!

,,Phantom Robotics, Under Construction & Black Phantoms au organizat astfel, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, primul DEMO din acest sezon  cu meciuri pline de spirit de competiție, o galerie dedicată trup și suflet, roboți minunați și driveri talentați, toate acestea cuprinse în câteva ore în care distracția a fost la ea acasă! 

Îi felicităm atât pe câștigători și finaliști pentru rezultatele atinse, cât și pe ceilalți participanți ce s-au afirmat la rândul lor prin crearea unor meciuri de neuitat!

Sperăm ca ziua de azi să vă fi ajutat să construiți amintiri inedite și să vă familiarizați cu acest sezon! Aceasta a fost a doua ediție a "Roboți pe bune" More to be coming…", a transmis Phantom Robotics pe pagina sa de media.

La eveniment, au participat peste 100 de liceeni din București, Pitești, Ploiești, Câmpulung și Târgoviște.

Echipele participante fac parte din FIRST Tech Challenge România organizat de Asociația Nație Prin Educație susținut de membrul fondator BRD. Acestea sunt UnderConstruction
Black Phantoms, Phantom Robotics, 4D-Robotics, Light Bulb, ERcast, Skyline, Watt’sUp, Space Otters, Broboti, Renaissance Robotics, info(1) Robotics.

Din partea instituției de învățământ superior, gazdă a evenimentului, prodecanul Facultății de Științe Economice, Radu Florin, a declarat: ,,Deschidem oficial întâlnirea pe care dumneavoastră o aveți astăzi! În numele doamnei rector al Universității ,,Valahia” Tâgoviște, conferențiar universitar doctor, Laura Monica Gorghiu, al doamnei decan al Facultății de Științe Economice, conferențiar universitar, Maria Cristina Ștefan, și în numele meu, Radu Florin, prodecan al Facultății de Științe Economice, vă urăm bine ați venit la Târgoviște, la Facultatea de Științe Economice. Mă uit cu admirație la dumneavoastră, văd tineri speciali, nu pot să vă ascund că sunt și puțin trist gândindu-mă unde veți fi peste doi-trei ani, dacă veți fi studenții noștri. Să nu uitați că trebuie ca în familie cineva să numere și banii, iar noi la Facultatea de Științe Economice mai învățăm management, antreprenoriat, managementul afacerilor. Mai gândiți-vă! Noi suntem aici și vă așteptăm la Facultatea de Științe Economice.  Pentru evenimentul de astăzi, am răspuns cu mare drag solicitării Asociației ,,Noi zidim viitorul” de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella” Târgoviște de a fi co-organizatori ai acestui eveniment. Vreau acum să aplaudăm toate echipele prezente la eveniment, 4D-Robotics, Light Bulb, ERcast, Skyline, Watt’sUp, Space Otters, Broboti, Renaissance Robotics, info(1) Robotics, UnderConstruction, Black Phantoms și Phantom Robotics."

În cadrul festivității de deschidere, Liviu Riza, coordonator al proiectului, le-a urat bun venit participanților exprimându-și speranța că la Târgoviște se construiește o comunitate frumoasă a celor pasionați de robotică: ,,Asociația – Noi zidim viitorul vă spune bine ați venit la Târgoviște! Bine ați venit la ,,Roboți pe bune”, ediția a II-a! Ați fost și la celelalte DEMO-uri organizate de noi, ați fost și în Tabăra roboților! Sper ca astăzi să fie o întâlnire utilă pentru noi toți. Sper să învățăm multe  împreună, să vedem ce funcționează și ce nu cu roboții! Sper să legați prietenii pentru că partea frumoasă a acestei competiții este să formăm o comunitate mare și frumoasă a celor pasionați de robotică! Sper să învățăm și noi să fim români așa cum ar trebui, să ne ajutăm, să ne sfătuim, să facem echipă! Nu în ultimul rând să învățați să vă bucurați de reușitele voastre, să învățați să vă mândriți, eu, personal, cred că modestia este pentru loseri! Dacă ați realizat ceva, să învățați să vă mândriți, mult, puțin, nu contează, este important că ați creat ceva! Așa cum le spun și elevilor mei, vă spun și dumneavoastră, nu vă raportați la ceilalți, raportați-vă la persoana voastră de ieri. Dacă ați devenit o versiune mai bună, este cel mai mare câștig, dacă ați avansat cât de puțin, este cea mai mare realizare și mândriți-vă cu acest lucru! Să avem baftă, să avem o competiție frumoasă și anul acesta la a doua ediție a proiectului ,,Roboți pe bune”!

La eveniment, a participat și Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Adriana Tudose, care a declarat pentru RADIO MINISAT: ,,Ne aflăm astăzi la cea de-a doua ediție a proiectului ,,Roboți pe bune”, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița! Gazda noastră de astăzi este Universitatea ,,Valahia Târgoviște, Facultatea de Științe Economice, prilej cu care mulțumim doamnei rector al universității, Laura Monica Gorghiu, precum și doamnei decan al Facultății de Științe Economice, doamna Maria Cristina Ștefan. Participanții sunt liceeni, respectiv, peste 100 de elevi din București, Pitești, Ploiești, Câmpulung și Târgoviște. Municipiul nostru este reprezentat de cele trei echipe ale Colegiului Național ,,Constantin Carabella” Târgoviște, Phantom Robotics, Under Construction & Black Phantoms, și o echipă de la Colegiul Național ,,Ienăchiță Văcărescu" – Skyline. Elevii sunt tineri motivați pe care îi unește aceeași pasiune, ROBOTICA. Le urez succes la toate competițiile viitoare!”

 

 A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE