Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Noel Gallagher: „Dacă ești primul în topurile actuale, ai cu siguranță o muzică infectă”
09.01.2015, 3:49 pm

Fostul chitarist Oasis, Noel Gallagher, a ”tranșat” fără menajamente industria muzicală actuală. Conform muzicianului, orice artist de pe prima poziție a unui clasament lansează, fără excepție, o muzică infectă. Declarația a ajuns în media în contextul unei discuții inițiate de NME despre starea industriei muzicale.

„Dacă ești primul în topurile actuale, ai cu siguranță o muzică infectă. Trupele din zilele noastre sunt mână în mână cu cei din industrie, iar industria a hotărât deja ce staruri vor să aibă în clasamente. Și toate topurile sunt la fel. Fiecare single din Top 10 e același rahat cu o voce diferită”, a consemnat fără rețineri Noel Gallagher într-o discuție cu jurnaliștii NME.

Astfel de declarații, deși radicale, nu sunt tocmai surprinzătoare. Noel Gallagher este cunoscut pentru atitudinea critică și necenzurată la adresa industriei. De această dată, totuși, inițiativa unei discuții pe tema evoluției muzicii nu i-a aparținut fostului chitarist Oasis, ci publicației NME, care ”a deschis cutia Pandorei” în cadrul lansării ediției ”NME’s new bands for 2015”.

„Înainte artiștii dădeau tonul industriei, iar industria reacționa la Britpop sau la stilul muzical în vogă de la vremea respectivă. Acum artiștii se duc la oamenii din industrie și spun <<Ce ai spus că vrei de la mine? OK, pot să fac asta>>. Atunci când am apărut noi (curentul britpop) – și nu a fost după un șablon, a fost complet accidental – industria a făcut un pas în spate și a reacționat <<Ce naiba e asta? Oamenii ăștia sunt toți niște drogați și niște maniaci, vor da peste cap prețurile acțiunilor. Trebuie să scăpăm de oamenii ăștia.>>”

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE