Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

ECOSAPIENS: Pereţi din plante pentru purificarea aerului!
16.03.2015, 7:53 am

Peretii viitorului vor fi acoperiti de plante. Specialistii Centrului de Arhitectura, Stiinta si Ecologie din New York au creat un sistem de perete activ, din module-suport pentru anumite specii de plante, care purifica aerul din incapere.

Proiectul aminteste de tehnologia brevetata de NASA, care utilizeaza plantele pentru imbunatatirea calitatii aerului intr-un anumit spatiu. Este vorba mai exact despre un prototip de perete la nivelul caruia sunt distribuite uniform, in celule create special, anumite plante, cu radacinile expuse, in masura sa absoarba rapid bioxidul de carbon, purificand astfel aerul. Plantele sunt "instalate" intr-un suport, care-si asuma si rolul de a canaliza aerul catre filtrul verde, irigand picatura cu picatura fiecare planta in parte, fie ea feriga, iedera sau muschi, in functie de preferintele proprietarului.

Sistemul a fost conceput astfel incat sa poata fi adaptat atat pentru ambiente ample, cat si in spatii reduse, efectul unui perete alcatuit din patru module echivaland cu cel produs de circa 1.000 de plante adunate la un loc.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE