Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

TABLETA DE SĂNĂTATE: Tratamente naturiste pentru arsuri solare
14.05.2015, 7:43 am

Știm că protecţia solară este regula de aur atunci când ne expunem la soare, dar se întâmplă deseori să ignorăm această recomandare. Pentru a ameliora aspectul de piele arsă şi durerile specifice, iată câteva tratamente naturiste pentru arsuri solare.

Un analgezic, precum ibuprofrenul sau aspirina, te poate scăpa pe moment de durerile usturătoare, spun medicii, dar mai există şi alte soluţii eficiente la îndemână.  De exemplu, loţiunile cu aloe vera sunt foarte bune pentru pielea arsă de soare pentru că hidratează pielea şi calmează inflamaţia, oferind în acelaşi timp o senzaţie de răcorire. Unele cosmetice cu aloe conţin şi lidocaină, un  ingredient care anesteziază zona problematică şi ajută la eliminarea durerilor.

Uleiurile de corp care au în compoziţie vitamina E sunt şi ele extrem de eficiente pentru reducerea inflamaţiei. Acestea au efect antioxidant şi favorizează regenerarea pielii. Ceaiul verde sau negru ţinut în prealabil la frigider ajută la reechilibrarea pH-ului pielii şi „absoarbe“ senzaţia de arsură a pielii, datorită acidului tanic, ce  are efect astringent.

Tot ceaiul este indicat şi pentru pielea iritată de la folosirea lamei de ras. Castraveţii reci, daţi prin blender şi aplicarea acestui amestec fac minuni pentru arsurile solare, inclusiv cele de pe faţă, datorită proprietăţilor antioxidante şi analgezice, care calmează durerile provocate de expunerea excesivă la soare şi ameliorează roşeaţa.

Consumul de fructe bogate în vitamina C, cum sunt citricele şi ardeiul gras, poate ajuta la accelerarea procesului de refacere a pielii şi la eliminarea durerii. De asemenea, cremele de ras care au în compoziţie mentol sunt o soluţie pentru arsurile solare. Mentolul este un compus volatil care răcoreşte pielea şi elimină senzaţia de piele care ţine.

Laptele şi iaurtul pot fi, de asemenea, eficiente pentru îndepărtarea durerii cauzate de arsura solară.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE