Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

CĂLĂTOR DE WEEKEND
09.10.2015, 9:02 am

Weekendul acesta se mănâncă și se bea bine într-un cadru organizat, dar nu lipsește nici hrana pentru suflet. La Călător de Weekend facem un tur al celor mai importante festivaluri de acest gen din țara noastră.

O piaţă ţărănească autentică s-a pregătit la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Sunteţi îmbiaţi cu brânzeturi şi cașuri, pastramă de capră şi de curcan, ciocolată de casă şi prăjituri tradiţionale, turtă dulce şi covrigi, dulceţuri şi zacuşti, mere de Voineşti, pește la grătar sau sarmale şi ciolan fiert în vin cu usturoi. Se vor alătura meşteri şi artizani cu ii şi ţesături, cojoace şi pielărie, vestimentaţie şi fel de fel de obiecte realizate cu multă migală. Toate acestea la Piaţa Ţărănească, până duminică inclusiv.

La Buziaş, weekendul acesta se ţine Festivalul Papricaşului şi Vinului, ocazie cu care dau în clocot peste 50 de cazane cu papricaş. Şi nu e asta totul, într-un cazan de peste 1000 de litri va fi preparat tot papricaş. Nu va lipsi vinul bănăţean şi muzica folclorică.

Vinul este la loc de cinste şi la Focşani unde se desfăşoară Festivalul Viei şi Vinului Bachus. În program vor fi incluse un concurs de vinuri şi unul de degustări plus un concurs de interpretare folclorică.

Şi pentru că tot ne-am pus burta la cale, e timpul să hrănim şi spiritul.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania vine cu lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, conferinţe, spectacole, şi o serie de concerte în Piaţa Unirii din Cluj.

Dracula Film Festival aduce, la Braşov, filme horror, SF, thrillere şi fantasy aranjate în trei secţiuni competiţionale. Din seara aceasta de la 6 şi până mâine dimineaţă la 9 va fi un Maraton Star Wars, iar sâmbătă este Ziua Twin Peaks când vor fi proiectate patru dintre cele mai reprezentative episoade ale serialului.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE