Minisat Explorer
Sergiu Dumitru

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

ECOSAPIENS: Florea Ahi, o mină de aur pentru sănătate
12.10.2015, 8:00 am

O plantă la crearea căreia s-a muncit 12 ani creşte deja în Marea Britanie, în ea punându-şi multe speranţe cercetătorii. Obţinută prin altoiri repetate, aceasta abundă în acizi graşi omega 3, vitali pentru organism.

Planta botezată Floarea Ahi a fost deja aprobată în UE şi SUA. Este văzută ca "suplimentul viitorului", în condiţiile în care nu s-a demonstrat că suplimentele din farmacii, sub formă de pilule, fac într-adevăr bine organismului.

În plus, planta este o alternativă şi pentru consumul de pește, din moment ce multe persoane nu suportă acest tip de carne. Mai mult, în condiţiile în care multe specii de peşti sunt în pericol de dispariţie sau există îngrijorarea că ar conţine mercur, Florea Ahi este văzută ca o adevărată mină de aur.

Datorită faptului că are gust şi miros neutre, va putea fi folosită în sosurile pentru salate, dar şi adăugată în smoothie-uri.

Până în prezent se ştie că algele şi uleiul de argan mai conţin acizi graşi omega 3. Dacă în urma recoltării plantei vor beneficia şi animalele crescute în ferme, puii, de exemplu, atunci şi carnea sau ouăle lor vor fi îmbogăţite cu acizi graşi omega 3, omul fiind, în cele din urmă, beneficiarul.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE