Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

CHEIA SUCCESULUI: Cum să faci un CV bun
29.10.2015, 7:08 pm

Este foarte uşor să faci greşeli atunci când îţi realizezi un CV, însă e imposibil să mai faci ceva în legătură cu asta odată ce ajunge la angajator. Iată care sunt cele mai frecvente erori şi cum le poţi evita.

Atunci când îți pregătești CV-ul, încearcă să nu faci greşeli de ortografie şi gramatică. Chiar şi pentru joburile în care scrisul nu este neapărat o abilitate-cheie, greşelile de scriere reprezintă un punct în minus. De aceea, pune întotdeauna pe cineva să citească CV-ul înainte de a-l trimite, pentru a putea identifica eventualele erori pe care le-ai trecut cu vederea.

Evită să scrii mult şi să nu spui nimic. Angajatorii nu vor să afle ce ai făcut în toată viaţa ta profesională, ci doar câteva elemente-cheie care să-i convingă. Este mai bine să atragi atenţia prin cuvinte alese înţelept, decât prin fraze lungi.

Nu încerca să pari că te potrivești tuturor joburilor de pe piaţă. Fiecare angajator caută CV-uri şi scrisori de recomandare care se pliază pe poziţia pentru care se aplică. Deşi joburile pentru care aplici pot fi diferite, ar trebui să adaptezi CV-ul în funcţie de acestea, însă să păstrezi lucrurile cu adevărat importante. Dacă încerci să realizezi un CV la modul general, care să se potrivească oricărui job, acesta va ajunge în coşul de gunoi. Angajatorii doresc un CV special realizat pentru compania lor, prin care să arăţi clar de ce te potriveşti în poziţia respectivă.

Angajatorii sunt, de asemenea, atenţi la motivul pentru care doreşti jobul respectiv. Însă de multe ori, acesta este sunt mult prea vag. Așa că oferă-le ceva mai specific şi mai important, ceva care se concentrează pe nevoile lor, precum şi pe ale tale.

Ai putea fi tentat, de exemplu, să elimini menţionarea joburilor pe care le-ai avut pentru a câştiga bani în plus pentru şcoală. De obicei, competențele dobândite în cadrul unor astfel de joburi sunt mai importante pentru angajatori decât ai putea crede.

"Bun comunicator", "Lucrez bine în echipă", "Dedicat", se numără printre clişeele întâlnite în CV-uri. Dacă ai menţionat deja realizările tale, faptul că ai aceste aptitudini va fi evident.

În fine, nu depăși cele două pagini ale CV-ului clasic și ai grijă să nu treci date incorecte, de exemplu un număr de telefon greșit. Și, foarte important, nu minți în CV. Cel mai probabil vei fi prins cu minciuna în timpul interviului.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE