Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

TABLETA DE SĂNĂTATE: Mierea de albine, benefică fumătorilor
14.01.2016, 9:09 am

Consumul zilnic de miere ar putea fi benefic fumătorilor. Și asta pentru că atenuează formarea de radicali liberi şi reacţia de stres oxidativ, proces nefast pentru organism care contribuie la dezvoltarea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Din cauza fumatului, celulele sunt agresate de radicali liberi (molecule instabile), care declanşează un fenomen de oxidare, aflat la originea unei îmbătrâniri accelerate. În acest context, antioxidanţii joacă un rol esenţial de protecţie, iar cei din miere prezintă un real interes la modul general şi la fumători în special.

Studii anterioare au arătat că o suplimentare a cantităţii de miere reduce procesul de oxidare la şobolanii expuşi fumului de ţigară. Și la om rezultatele par a fi semnificative. La fumătorii care au primit o cantitate suplimentară de miere, a scăzut "semnificativ" stresul oxidativ şi s-a îmbunătăţit "evident" nivelul de antioxidanţi, care neutralizează o parte din radicalii liberi asociaţi cu fumatul. Mierea, care are multe alte virtuţi, este prin urmare un aliment ce le-ar putea fi util şi fumătorilor, dar nu suficient pentru a contracara însemnatele efecte negative ale fumatului.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE