Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

CHEIA SUCCESULUI: Cum să negociezi salariul dacă ești femeie
11.02.2016, 7:26 pm

Ultimele analize pe piaţa muncii arată că femeile câştigă în continuare mai puţini bani decât bărbaţii pe acelaşi post. Dacă sunteţi femeie şi vreţi să cereţi o mărire de salariu, trebuie să ştiţi că există nişte cuvinte pe care nu trebuie să le rostiţi la negocieri. Aflaţi care sunt acestea în Cheia succesului de azi.

Femeile au tendinţa de a se scuza foarte mult în momente în care nu ar trebui. Scuzele într-un moment de negociere scad greutatea argumentului dat, deci ar fi bine să evitaţi exprimări de genul “Îmi pare rău că trebuie să întreb asta”. Apoi, deşi e firesc să exprimaţi ceea ce simţiţi legat de un anumit subiect, o formulare de genul “simt că merit” nu trebuie folosită la negocieri. Specialiştii cred că odată ce vorbeşti despre sentimente, începi

să-ţi pierzi credibilitatea.

Cel mai bine este să faceţi prima propunerea. Dacă angajatorul o refuză, puneţi-i întrebări, încercând să aflaţi ce aspecte din propunerea dumneavoastră nu sunt acceptate. Ideal este să faceți o ofertă care să vă permită să acceptaţi trei concesii.

Întotdeauna înainte de a negocia trebuie să faceţi o cercetare prealabilă, astfel încât să lăsaţi impresia că ştiţi aproape totul despre subiectul respectiv. În acest fel, evitaţi şi posibilitatea de a fi tulburată de un detaliu cu care cealaltă persoană încearcă să contraatace.

Cuvântul “Nu” spus la o negociere o poate închide pentru mult timp, ori scopul unei negocieri este ajungerea la o înţelegere. Fiţi calme, amabile, dar ferme.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE