Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Alpin Film Festival, zilele acestea la Predeal
24.01.2017, 1:39 pm

Iubitorii de munte, adrenalină şi aventură au la dispoziţie o săptămână întreagă cu evenimente speciale – proiecţii cu cele mai spectaculoase filme din universul montan, expoziţii de fotografie veche şi fotografie alpină, lansări de carte, dar şi întâlniri cu alpinişti sau sportivi români cunoscutişi invitaţi din Italia, Polonia, Cehia, Franţa şi Slovenia. 
„Alpin Film Festival este un eveniment creat cu multă pasiune pentru munte şi artă, un eveniment prin care ne dorim să dezvoltăm o platformă de educaţie privind muntele şi tot ce înseamnă acesta: prietenie, natură, aventură, adrenalină şi distracție”, a declarat Dan Burlac, preşedinte Alpin Film Festival.

În premieră în România, Alpin Film Festival organizează la Predeal, sâmbătă și duminică, respectiv pe 28 şi 29 ianuarie, „Zilele filmului românesc de munte”, care va cuprinde o interesantă selecţie de filme realizate în România.

Publicul va putea vota filmul românesc preferat, la finalul fiecărei proiecţii.

Tot pentru prima oara în România, Alpin Film Festival va organiza, joi, 26 ianuarie, la Predeal conferinţa ”Medicină la Altitudine”, în parteneriat cu Salvamont România– Dispeceratul Naţional Salvamont. Cel care va susţine acest eveniment este doctor Nicolae Dimache, specialist endocrinolog şi fost alpinist de performanţă,actualmente rezident în Italia unde a practicat medicina internă. Temele dezbătute în această conferinţă vor fi legate de aspectele fundamentale ale fiziologiei organismului uman expus la mare altitudine, procesele de aclimatizare etc.

Festivalul va cuprinde şi un salon de carte organizat, în perioada 24-29 ianuarie, în Sala Mare a Primăriei Predeal. Salonul de carte va prezenta ultimele apariţii de carte al căror subiect este inspirat din lumea muntelui, în prezenţa a numeroşi scriitori şi jurnalişti.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE