Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ziua Unirii, marcată azi de Prefectura Dâmbovița în Piața Tricolorului din Târgoviște
24.01.2017, 4:12 pm

Prefectura Județului Dâmbovița a pregătit astăzi un program special dedicat Zilei Unirii. Evenimentele au început la ora 11.00, iar la finalul manifestărilor, participanții au fost invitați să se prindă în Hora Unirii pentru a marca simbolic evenimentul istoric.

Instituția Prefectului-județul Dâmbovița împreună cu Garnizoana Târgoviște a organizat, în Piața Tricolorului din Municipiul Târgoviște, o ceremonie publică militară dedicată Zilei Unirii. După intonarea Imnului de Stat al României au rostit alocuțiuni reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, prin vocea președintelui Alexandru Oprea, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, senatorul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

De asemenea, a fost transmis si mesajul Arhiepiscopului Târgoviștei, Nifon Mihăiță prin vocea vicarului eparhial, preot Ionuț Ghibanu.

,,În rădăcinile unui popor, anvergura sa istorică e dată de fapte și momente excepționale, create în contexte irepetabile și amprentate pe destinul acelui popor.

Un astfel de moment este și ceea ce s-a petrecut la 24 ianuarie 1859, când românii din dreapta și stânga Milcovului au înțeles că pot fi mai puternici ca națiune și au acționat în consecință. Actul de voință politică națională realizat atunci rămâne exemplar și mobilizator peste timp. Bornă esențială în traseul înfăptuirii unui ideal și mai puternic – Marea Unire din 1918, Unirea Principatelor a pus în mișcare resorturile naționale și a dat glas strigătelor surde de până atunci.

Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Moldovei și Țării Românești a fost cel mai pur act patriotic al vremii. Depășind interese personale marginale, trecând peste diferențe minore, elite politice și oameni simpli, cărturari și mai puțin școliți au înțeles că scopul este unul comun, care reclamă curaj, demnitate și coagularea tuturor eforturilor. Altfel, momentul n-ar fi fost niciodată posibil.”, a declarat senatorul, Adrian Țuțuianu.

Prefectul Județului Dâmbovița, Antonel Jâjâie a susținut un discurs despre importanța acestui eveniment istoric și le-a adresat tuturor participanților urarea de La mulți ani!

La final, toți participanții la eveniment, oficialități județene, locale, cetățeni prezenți la eveniment s-au prins în Hora Unirii.› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE