Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Concurs de istorie, pentru Ziua Unirii, azi, la Școala ,,Vasile Cârlova” din Târgoviște!
26.01.2017, 11:21 am

Evenimenele prilejuite de Ziua Unirii continuă în instituțiile dâmbovițene. Astăzi, la ora 12.00, la Școala Gimnazială ,,Vasile Cârlova” din Târgoviște este organizat un concurs despre evenimentele prilejuite de Unire.
Ieri, liceele dâmbovițene s-au întrecut la o competiție pe teme istorice, Liceul Voinești fiind pe primul loc. Consiliul Județean Dâmbovița aoferit premii în bani câștigătorilor.

La Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” a avut loc ieri concursul de istorie ”Unirea – națiunea a făcut-o!”.

Activitatea este inițiată de profesorii de istorie de la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” și ajuns în prezent la cea de-a IX-a ediție, concursul a reunit echipaje compuse din câte trei elevi, de la opt instituții de învățământ liceal din municipiul Târgoviște, dar și din județ. Concurenții au avut de parcurs o bibliografie amplă, dedicată evenimentelor de la 24 ianuarie 1859, raportată la operele unor istorici de referință: Nicolae Iorga, Florin Constantiniu, Keith Hitchins sau Vlad Georgescu.

Juriul a fost compus din prof. Gabriela Istrate, prof. Marian Curculescu, istoric Ovidiu Cîrstina și prof. Tatiana Costache. Într-o atmosferă competitivă și un spirit de echipă autentic, la finalul celor 10 întrebări, au fost desemnați câștigătorii:

P    Premiul I – echipajul de la Liceul Tehnologic Voinești, pregătit de prof. Iurea Ionuț

Premiul al II-lea – echipajul de la C.N. ”Ienăchiță Văcărescu”, pregătit de prof. Dondorici Gheorghe

Premiul al III-lea – echipajul de la C.N. ”Constantin Cantacuzino”, pregătit de prof. Alexandru Ștefănescu.


Alături de diplome, copiii au primit și importante premii în bani, oferite de Consiliul Județean Dâmbovița.

La Locul I, premiul a fost de 450 de lei pentru echipaj, la locul II și III, 300 de lei, locul IV, 150 de lei. Premiile în bani au fost oferite de Consiliul Județean Dâmbovița. ,,Felicitări tuturor elevilor participanți, profesorilor care i-au pregătit și organizatorilor!”, a declarat Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, Gabriela Istrate.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE