Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Consiliul Local Moreni a aprobat taxa de habitat datorată ADI
01.02.2017, 4:24 pm

În atenția aleșilor locali a fost readus un proiect de hotărâre privind aprobarea cotizației U.A.T. Moreni datorată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dâmbovița.

Aceasta are în vedere Reabilitarea colectării, transportului, depozitării și prelucrării deșeurilor solide în județul Dâmbovița pe anul 2017.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, în final, de consilierii locali după ce primarul municipiului Moreni i-a convocat în altă ședință și a explicat că este vorba de o taxă plătită în tot județul. Aleșii locali au votat în final proiectul de hotărâre, dar mulți dintre aleși au ținut să-și exprime în continuare nemulțumirea cu privire la amenajarea locurilor pentru depozitare gunoi din cartierele de blocuri ale orașului

După dezbateri îndelungi, proiectul realizat de municipalitate a trecut de votul aleșilor locali. Controversele au vizat plata diferențiată pentru cetățenii cu domiciliul în Moreni, cei cu venituri reduse și cei plecați peste hotare. Municipalitatea a prevăzut cotizații diferite pentru aceste categorii de cetățeni, dar unii dintre consilieri au apreciat că și cei plecați peste hotare au casa în grija cuiva și există, prin urmare, colectare de deșeuri. Alți consilieri au considerat că frecvența colectării deșeurilor nu este egală pentru cei plecați peste hotare, dar au aici o locuință, comparativ cu cei care locuiesc la Moreni. După dezbateri îndelungi, proiectul a trecut în forma prevăzută de executiv, 11 lei pentru o persoană cu venituri reduse, 8 lei pentru cei plecați peste hotare, dar cu o locuință la Moreni, 20 de lei pentru locuitorii orașului.

Cu toate că proiectul de hotârâre a trecut, unii dintre consilieri locali au ținut să sublinieze faptul că locurile de depozitare a deșeurilor menajere, amplasate în zona blocurilor, sunt într-o stare avansată de degradare.

,,Se încasează sume suficiente de la cetățeni din taxa de habitat. Societatea comercială care colectează taxa de habitat ar trebui să reabiliteze zonele destinate depozitării gunoiului, iar municipalitatea ar trebui să solicite asociației dâmbovițene măsuri suplimentare pentru ca locurile să fie mai îngrijite”, după cum a precizat în cadrul ședinței de la Primăria Moreni, consilierul local, Nicolae Pahon.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE