Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Bani la bugetul local în urma extracțiilor de petrol din Moreni, principala solicitare a primarului municipiului dâmbovițean la întâlnirea cu vicepremierul României!
20.02.2017, 12:05 pm

Bani la bugetul local în urma extracțiilor de petrol din Moreni! Aceasta este principala solicitare a primarului municipiului dâmbovițean, Constantin Dinu, prezentată la întâlnirea cu vicepremierul României!

Reamintim că, Sevil Shhaideh, vicepremierul României şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a venit vineri, la Consiliul Județean Dâmbovița, pentru a se întâlni cu autorităţile judeţene şi cu primarii dâmbovițeni în vederea accesării fondurilor europene.


Județul Dâmbovița a fost prima destinație a vicepremierului în cadrul unui tur în țară. Tot vineri după-amiază, vicepremierul României s-a deplasat și în Prahova.

La întâlnirea de la Consiliul Județean Dâmbovița de la Târgoviște, Sevil Shhaideh a explicat ce oportunități oferă Ministerul Dezvoltării, Guvernul pentru dezvoltarea localităților.

De asemenea, au fost prezentate care sunt oportunităţile de finanţare de care pot beneficia unităţile administrativ teritoriale, primarii fiind solicitați să întocmească proiecte eligibile, să acceseze fondurile europene și să atragă acest capital către Dâmbovița.

După aproape trei ore de discuţii cu primarii din judeţ, cu conducerea Consiliului Judeţean și parlamentari, Sevil Shhaideh a declarat că a fost plăcut surprinsă să constate că edilii dâmboviţeni sunt bine pregătiţi şi informaţi.

La rândul lor, primarii au fost invitați să-și expună problemele cu care se confruntă în teritoriu.

,,Bani la bugetul local în urma extracțiilor de petrol din Moreni! Aceasta este principala solicitare a primarului municipiului dâmbovițean, Constantin Dinu, la întâlnirea cu vicepremierul României! Este dureros că niciun ban nu revine bugetului local al unui municipiu cu un capital atât de prețios precum petrolul”, a punctat edilul-șef.

O altă solicitare a primarului din Moreni a fost și cu privire la modificarea legislației în vederea implicării administrațiilor publice pentru modernizarea spitalelor. ,,La Moreni, sunt probleme în ceea ce privește imposibilitatea modernizării spitalului, dar și a oferirii unor beneficii medicilor care să vină să lucreze aici. Lipsa unor condiții propice a dus la o criză de personal medical a Spitalului Municipal Moreni ceea ce afectează direct populația orașului dâmbovițean, dar și din localitățile învecinate”, a mai precizat edilul-șef la întâlnirea cu vicepremierul.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE