Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Moreni : Festival național de tradiții populare, de Dragobete!
23.02.2017, 3:31 pm

La Moreni, iubirea plutește în aer, la fel ca și primăvara care își face simțită prezența din ce în ce mai mult.

Autoritățile locale din Moreni, dar și oamenii de cultură de aici, au pornit o adevărată ofensivă culturală.

După un festival de folclor, azi și mâine la Moreni, se desfășoară Dragobete-Morenete, un festival care își propune să promoveze tradițiile românești de Ziua Iubirii, dar și municipiul Moreni.

Și aceasta pentru că, astăzi și mâine se va desfăşura pentru prima dată la Moreni Festivalul Național de Arte şi Tradiţii Populare ,,Dragobete - Morenete".

Manifestarea este organizată de Clubul Copiilor Moreni, Art Canto Morena și Primăria Moreni.

Evenimentul a fost programat în Sala de Festivități a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Moreni.

Manifestarea cuprinde ateliere de lucru de artă populară, concerte folclorice, expoziții de obiecte, dar și de mâncăruri tradiționale.

De asemenea, se vor oficia logodne de o zi, iar trei cupluri din trei categorii de vârstă vor participa la Ștafeta veșniciei dragostei.

Evenimentul se va încheia mâine cu un concert extraordinar susținut de artista de muzică populară din Moreni, Corina Dragomir.

Inițiatorul acestui festival care își propune să promoveze tradițiile românești de Dragobete este profesor de muzică, Daniela Călineț de la Clubul Copiilor Moreni. De altfel, și elevii talentați de la Art Canto Morena, îndrumați de aceasta, vor susține mâine un concert în Sala de Festivități a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Moreni.

Manifestarea este organizată cu sprijinul Primăriei Moreni.

Accesul publicului este gratuit.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE