Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Trenul păcii poposește la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, în cadrul unui program Erasmus!
28.02.2017, 12:18 pm

Primăvara însăși vine mâine cu trenul la Școala Gimnazială Nr. 4 din Moreni fiind vorba chiar de un...tren al păcii.

Trenul păcii poposește mâine la Moreni și aduce numeroase activități artistice prin intermediul cărora elevii să-și dezvolte simțul estetic.

Activitatea se realizează în cadrul unui Program Erasmus și are ca obiective dezvoltarea simțului estetic, formarea unor abilități artistice la copiii de vârstă școlară mică, predarea și învățarea prin intermediul artelor vizuale.

Programul se intitulează „Let`s Art the Future” și este un proiect de parteneriat doar între școli în cadrul programului Erasmus+- 2016-1-TR01-ka219-034576_4, a declarat pentru RADIO MINISAT, coordonatorul proiectului implementat la Școala Gimnazială Nr. 4 din Moreni, profesor învățământ primar, Mihaela Dogărel.

Instituția coordonatoare a Programului Erasmus este Școala ODTÜ GELIȘTIRME VAKFI OKULLARI din Ankara, Turcia.

În cadrul Programului Erasmus, toate școlile partenere au derulat ateliere de artă, dans și jocuri tradiționale.

,,În cadrul acestora, vom realiza produsele proiectului nostru: Trenul păcii, CD și carte cu cântece pentru copii, DVD cu jocuri tradiționale pentru copii, Galerie de artă (copiii vor studia pictori renumiți în tările participante, apoi vor realiza lucrări inspirate din operele acestora), Carte de povești pentru copii, Benzi desenate inspirate din poveștile selectate, Muzeul de jucării, Dicționarul multilingvistic, Carte de bucate, Ghidul de bune practici”, a mai precizat coordonatorul proiectului implementat la Școala Gimnazială Nr. 4 din Moreni, profesor învățământ primar, Mihaela Dogărel.

Să menționăm că ,,în perioada 23-25 noiembrie 2016 a avut loc prima întâlnire de management și implementare, la școala coordonatoare ODTÜ GELIȘTIRME VAKFI OKULLARI din Ankara, Turcia.

La activitate au participat:

  • ROMÂNIA – 3 cadre didactice: coordonatorul Programului Erasmus pentru învățământ primar, Mihaela Dogărel, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni, profesor Norica Vremăroiu, și, profesor de engleză, translator în cadrul activității, Elena Zaharia.

  • MACEDONIA – 3 cadre didactice

  • Bulgaria – 2 cadre didactice

  • Austria – 2 cadre didactice

Programul reuniunii a fost următorul:

Ziua 1 – prezentarea școlii coordonatoare și a școlilor partenere. Reprezentanții fiecărei școli participante au prezentat informații despre sistemul de învățământ, activitățile școlare și extrașcolare din instituțiile lor, au oferit partenerilor opinii privind importanța proiectului /parteneriatului pentru dezvoltarea școlilor lor. Au fost lansate site-ul proiectului, mascota, logo-ul, afișul.

În partea a doua a zilei, au fost distribuite sarcinile și au fost planificate activitățile pentru următoarele 3 luni. Apoi, a urmat o vizită la Mausoleul Atäturk.

  • Ziua 2 – În prima parte a zilei au fost împărtășite opinii, idei pe tema De ce Arta? Participanții au agreat ideea că în școlile noastre discipline ca artele (pictura, muzica) și sportul au o pondere orară insuficientă în planurile de învățământ. Ca urmare, proiectul nostru va contribui la dezvoltarea simțului estetic, formarea unor abilități artistice la copiii de vârstă școlară mică, predarea și învățarea prin intermediul artelor vizuale. A urmat planificarea activităților de diseminare, evaluare și monitorizare a activităților proiectului, precum și planificarea întâlnirilor proiectului. Ziua s-a încheiat cu un tur în orașul vechi.

  • Ziua 3 – ultima zi a constat în observarea unor activități didactice. Profesorii participanți au luat parte la lecții de pictură, muzică, sport, jocuri tradiționale susținute de profesorii turci la clase primare. Ziua s-a încheiat cu completarea unui jurnal de impresii.

Echipa școlii noastre a prezentat activități relevante din instituția noastră, precum și un poster. Au fost înmânate partenerilor obiecte realizate de elevii școlii: semn de carte cu cusături tradiționale, tablou pictat pe tema acestui proiect, pliantul școlii.

În perioada următoare, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni au realizat felicitări de Crăciun pentru 30 de elevi ai școlii partenere din Macedonia, OOU Lazo Angelovski, Skopje.

Până la actuala întâlnire, planificată în România, în perioada 1-3 martie 2017, toate școlile partenere au organizat și derulează cluburi de artă, dans și jocuri tradiționale.

,,În cadrul acestora, vom realiza produsele proiectului nostru: Trenul păcii, CD și carte cu cântece pentru copii, DVD cu jocuri tradiționale pentru copii, Galerie de artă (copiii vor studia pictori renumiți în tările participante, apoi vor realiza lucrări inspirate din operele acestora), Carte de povești pentru copii, Benzi desenate inspirate din poveștile selectate, Muzeul de jucării, Dicționarul multilingvistic, Carte de bucate, Ghidul de bune practici", se mai arată în comunicatul de presă transmis de echipa Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni cu privire la Programului Erasmus implementat la instituția de învățământ din municipiul dâmbovițean. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE