Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Trei elevi dâmbovițeni se află în evidența Poliției dâmbovițene pentru că au accesat jocul Balena albastră
30.03.2017, 11:12 am

După sinuciderea băiatului de 11 ani din Cazaci, tragedie care a zguduit Dâmbovița și care ar fi putut fi generată de jocul numit Balena Albastră, autoritățile se implică din ce în ce mai serios.

Poliția dâmbovițeană anunță că are în evidență trei elevi, doi din Moreni și unul din Dragodana, care ar fi accesat jocul Balena albastră. Adelina Torcică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, a precizat că aceștia au vârste cuprinse între 11 si 17 ani.

"Aceștia au fost consiliați de psihologul școlii, de polițiști și de cadre didactice. De asemenea, părinții au fost informați și instruiți și s-au luat măsuri de supraveghere a comportamentului elevilor”, a declarat Adelina Torcică, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Autoritatile județene își unesc eforturile pentru a reuși să coopereze cât mai eficient în combaterea fascinației pe care acest joc-problema al internetului pare să o aibă asupra copiilor și adolescenților. Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului de Resurse și Asistență Educațională și cei ai Arhiepiscopiei Târgoviștei. Totodată, la activitate au participat șeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița. În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conținut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar și gimnazial. De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative și pentru reducerea gradului de victimizare a copiilor. 

În această perioadă, polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, desfășoară activități de informare în toate unitățile de învățământ din județ.


Poliția dâmbovițeană le recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape și să-i acorde atenție.

Stați de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului și să nu conștientizeze riscurile la care se expun.

Monitorizați aplicațiile pe care copilul dumneavoastră le folosește. Descărcați-le și utilizați-le, astfel încât să înțelegeți cum funcționează și ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflați cu cine vorbește copilul în spațiul virtual.

Fiți la curent cu ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare.

Instalați un sistem de monitorizare care vă va permite să supravegheați activitatea copiilor pe internet.

Manifestați atenție la cercul de prieteni ai copilului.

Discutați în permanență despre idealurile, problemele și dorințele pe care copilul dumneavoastră le are.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE