Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Numărul copiilor dâmbovițeni care au accesat jocul Balena albastră s-a dublat!
31.03.2017, 10:06 am

În ciuda amplei campanii de informare cu privire la riscurile accesării jocului Balena albastră, numărul copiilor dâmbovițeni s-a dublat!
Poliția dâmbovițeană anunță că, în prezent, are în evidență șase elevi, care ar fi accesat jocul Balena albastră. 
Copiii provin atât din mediul rural, cât și urban. Aceștia sunt din Târgoviște, Găești, Moreni, Gura Ocniței și Glodeni.

Din nefericire, vârsta copiilor, aflați în evidența Poliției dâmbovițene, scade, fiind vorba și de un elev de 9 ani. Până ieri, vârsta copiilor care ar fi accesat jocul era cuprinsă între 11 și 17 ani.

Alexandra Niculae, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița informează că, în această perioadă, polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, desfășoară activități de informare în toate unitățile de învățământ din județ.

Poliția dâmbovițeană le recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape și să-i acorde atenție.

Stați de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului și să nu conștientizeze riscurile la care se expun.

Monitorizați aplicațiile pe care copilul dumneavoastră le folosește. Descărcați-le și utilizați-le, astfel încât să înțelegeți cum funcționează și ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflați cu cine vorbește copilul în spațiul virtual.

Fiți la curent cu ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare.

Instalați un sistem de monitorizare care vă va permite să supravegheați activitatea copiilor pe internet.

Manifestați atenție la cercul de prieteni ai copilului.

Discutați în permanență despre idealurile, problemele și dorințele pe care copilul dumneavoastră le are.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE