Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Premierul Grindeanu, vizită de lucru în Dâmbovița
31.03.2017, 6:07 pm

Astăzi, premierul Sorin Grindeanu s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

Prim-Ministrul a fost însoţit de Mihai Tudose, Ministrul Economiei. La eveniment au mai participat Rovana Plumb, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, senatorii PSD Adrian Ţuţuianu şi Titus Corlăţean, Prefectul Județului Dambovita, Antonel Jîjîie, si presedintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea.

Programul premierului în Dâmboviţa a început la sediul societăţii ARCTIC din Găeşti, societate ce urmează a construi, în viitorul apropiat, în comuna Ulmi, o nouă fabrică destinată producţiei de maşini de spălat în valoare de 471 milioane RON. SC ARCTIC SA va deveni, astfel, unul dintre cei mai mari producători din Europa Continentală în această industrie. Au avut loc discuţii între premier şi conducerea companiei ARCTIC în urma cărora Prim - Ministrul României a prezentat, pe scurt, noile obiective ale societăţii, reafirmându-şi, astfel, interesul de a sprijini şi menţine deschisă legătura cu societăţile comerciale de succes din ţară.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute de către Sorin Grindeanu, la sediul societăţii ARCTIC, acesta a făcut precizări cu privire la importanţa îmbunătăţirii infrastructurii rutiere la nivelul Judeţului Dâmboviţa, ca factor principal al dezvoltării judeţului, cu rol şi în sporirea activităţii societăţilor comerciale de profil din zonă. În acest sens, a fost adusă în discuţie refacerea drumurilor naţionale DN 7 (Bâldana – Titu) şi DN 71 (Bâldana –Târgovişte – Sinaia), ca priorităţi ale administraţiei judeţene şi centrale. În acest context, premierul a anunțat că săptămâna viitoare va veni în Dâmbovița și ministrul Transporturilor. 

Alte subiecte care au stat la baza discuţiilor iniţiate între autorităţile judeţene şi centrale au vizat aspecte precum: îmbunătăţirea legii educaţiei în concordanţă cu cererea existentă pe piaţă în domeniul calificării profesionale, susţinerea industriei de apărare sau dezvoltarea zonei turistice Moroeni – Padina – Peştera.

Potrivit punctelor de interes prezentate în cadrul conferinţei de presă, ulterior acesteia, vizita a continuat, atât la Uzina Mecanică Dragomireşti, societate reprezentativă pentru industria de apărare dâmboviţeană, cât şi la Universitatea Valahia din Târgovişte, cu o dezbatere aplicată pe principalele direcţii, obiective şi posibilităţi de realizare a obiectivelor aferente dezvoltării Judeţului Dâmboviţa.

Premierul Grindeanu va bifa în cursul acestei zile vizite la alte două societăţi reprezentative pentru industria de apărare dâmboviţeană, respectiv SC Automecanica Moreni SA și Uzina Mecanică Mija, unde vor avea loc discuţii cu sindicatele şi conducerea companiilor amintite.

Potrivit corespondentului Radio Minisat la Moreni, Mădălina Zamfir, vizita premierului Sorin Grindeanu a început la Automecanica în jurul orei 17.30, cu o întârziere de o oră și jumătate față de programul stabilit. Conducerea ROMARM a stabilit că presa nu are acces, fiind vorba de un protocol de securitate.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE