Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

A început Luna Mondială a Astronomiei
03.04.2017, 3:43 pm

Luna Mondială a Astronomiei a început pe 1 aprilie. Astfel, sub deviza „O Lume, Un Cer” entuziaști iubitori ai cerului din circa 100 de țări organizează evenimente publice prin care le oferă oamenilor posibilitatea de a afla mai multe despre astronomie și de a vedea mai de aproape bolta înstelată.

Pe parcursul Lunii Mondiale a Astronomiei vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv la Târgoviște și în județ. Astfel, vor fi organizate activități cu caracter educativ, prezentări astronomice, expoziții de astrofotografie, sesiuni de observații astronomice, o minitabără de observare a curentului de meteori Lyride și observarea cerului întunecat al nopții departe de sursele de poluare luminoasă.

Pe data de 28 aprilie, între orele 22:00 și 23:30 (ora României) va avea loc un concert cosmic susținut de compozitorul Giovanni Renzo, eveniment transmis live pe WebTV.

Luna Mondială a Astronomiei se organizează din anul 2010 ca o continuare a moștenirii culturale lăsată de Anul Internațional al Astronomiei 2009. Videoclipul internațional oficial al Lunii Mondiale a Astronomiei este realizat de România, prin Valentin Grigore, membru în staff-ul organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE