Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Jandarmeria Română – de 167 de ani pentru România
03.04.2017, 4:17 pm

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa s-a desfăşurat o adunare festivă dedicată împlinirii a 167 de ani de atestare documentară a Jandarmeriei Române.

La deschiderera activității, în prezența cadrelor militare, domnul colonel Viorel MATEI, împuternicit inspector șef, a înmânat premiile elevilor de clasele a II-a steb by step și a III-a B însoțiți de cadre didactice din cadrul Colegiului Național Constantin Cantacuzino” Târgoviște și Școlii Generale “Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, desemnați câștigători la concursul de desen cu motto-ul “ Jandarmeria pe înțelesul copiilor”

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, un ofițer şi șapte subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, iar 21 de ofițeri și 17 subofițeri au fost recompensați cu diplome de merit, inspectorul şef adresându-le felicitări pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată.

Totodată, în cadrul adunării festive au fost acordate și premiile câștigătorilor de la competițiile organizate cu ocazia zilei Armei și anume: campionatul intern de table, campionatul intern de tenis de masă, campionatul intern de fotbal-tenis și campionatul intern de fotbal pe teren redus.

În încheiere domnul colonel Viorel MATEI, împuternicit inspector șef, a adresat tuturor jandarmilor mulțumiri pentru activitatea desfășurată și le-a urat succes, sănătate și împlinirea tuturor dorințelor și aspirațiilor alături de familie și cei dragi.

[…] Sunt mândru că fac parte din această echipă de excepție, care este Jandarmeria Dâmbovița și că am onoarea de a o conduce!

LA MULŢI ANI JANDARMERIEI ROMÂNE!

Duminică, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mircea cel Bătrân Dâmbovița a desfăşurat, în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște o activitate dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), care a avut ca scop familiarizarea cetățenilor, dar mai ales a tinerilor care doresc să îmbrățișeze o carieră miliatră, cu privire la rolul, atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române.

În cadrul activităţii, jandarmii dâmboviţeni le-au prezentat cetățenilor prezenți la activitate materialele de protecție și intervenție, ținuta militară, tehnica auto, echipamentul specific jandarmilor montani, precum şi exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenție antiteroristă și cu câinii de serviciu.

Tinerii nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări cu privire la activitatea jandarmilor şi au privit cu entuziasm tehnica specială din dotarea Jandarmeriei, exerciţiile demonstrative executate de luptătorii jandarmi, precum și exercițiile cu câinii de serviciu.

Totodată, în cadrul activităților dedicate aniversării zilei Armei, a fost organizată și o expoziție cu fotografii reprezentative din activitatea Jandarmeriei realizată cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Dâmbovița, precum și o expoziție de astrofotografie organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori în cadrul Lunii Mondiale a Astronomiei.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE