Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Conducerea COS Târgoviste anunţă majorări salariale
05.04.2017, 11:33 am

Conducerea COS Târgovişte a anunţat, ieri, că a încheiat un nou contract colectiv de muncă în urma negocierilor cu Sindicatul Metalurgistul, în condițiile în care cel vechi expira la 1 mai.

Potrivit noului contract, salariile şi beneficiile angajaților ar urma să crească. Majorarea ar fi de 200 de lei pentru fiecare salariat, plus creşterea valorii primelor de Paşte şi de Crăciun.

De asemenea, a fost anuntată constituirea "unui nou sistem de salarizare – mai transparent şi mai uşor de înţeles –, care să reflecte fidel statutul profesional al angajaţilor şi rezultatele obţinute." 

În acelaşi timp, conducerea COS explică în comunicatul de presă că modificările legislative, inclusiv creşterea salariului minim pe economie, au generat un efort financiar major pentru societate, respectiv suplimentarea cu peste 3 milioane de lei pe an a costului cu resursele umane şi acuză statul român că “măsurile care ar putea ușura sarcinile fiscale ale firmelor se lasă așteptate”. De asemenea, conducerea COS este nemulțumită de faptul că Guvernul a anunţat “scăderea investiţiilor, iar proiectele mai vechi legate de autostrazi sunt, de fapt, sistate”.

COS Târgovişte este în continuare al doilea mare angajator în domeniul metalurgic din România, după ArcelorMittal Galaţi.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE