Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Buget local insuficient și pentru stațiunea dâmbovițeană Pucioasa! Prioritatea administrației locale rămâne accesarea de fonduri europene!
06.04.2017, 8:00 am

Localitățile dâmbovițene și-au primit banii repartizați de la Consiliul Județean astfel că aleșii locali au avut în atenție, în ultima perioadă, aprobarea bugetelor.

La fel ca și în municipiul Moreni, și în stațiunea dâmbovițeană Pucioasa banii sunt puțini.

În total, bugetul municipiului Moreni, la capitolul cheltuieli este de 33.000.906 lei.

La Pucioasa, bugetul local de investiții este de 3,18.000.000 de lei.

,,Niciodată banii nu sunt suficienți pentru dezvoltarea unei localități. Cu actualul buget, putem planta panseluțe. În aceste condiții, principalul obiectiv al administrației locale rămâne accesarea de fonduri europene”, declară primarul stațiunii dâmbovițene Pucioasa, Constantin Ana.

Principalele investiții ale administrației locale vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere, reamenajarea spațiilor verzi și a zonelor de agrement pentru tineri, în special, dar și pentru cetățenii urbei, în general, precum și pentru turiști. De altfel, dezvoltarea turismului și plasarea stațiunii Pucioasa în circuitul național turistic este o altă prioritate a administrației locale.

Un alt obiectiv important este dezvoltarea rețelei de apă. Este vorba de o investiție de 4,5 milioane de euro cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Fondurile de la bugetul local al orașului Pucioasa sunt puține și insuficiente pentru rezolvarea acestui proiect amplu.

Pe lângă finanțarea POIM, Consiliul Local Pucioasa s-a asociat cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru finanțarea necesară realizării amplului proiect.

În același timp, Primăria Pucioasa mai are de rezolvat și problema spinoasă a expropierii unor terenuri pentru a se putea realiza aducțiunea de apă printr-o nouă rețea.

Momentan, realizarea investiției se lovește de reticența cetățenilor care dețin aceste terenuri și nu sunt de acord să le cedeze, după cum precizează primarul stațiunii dâmbovițene, Constantin Ana.

Edilul-șef face apel la dialog și înțelegerea interesului comun pentru toți membrii comunității, respectiv realizare rețea de apă mai ales în contextul problemelor înregistrate anul trecut cu infestarea cu Clostridium pe sursa veche.

 

 

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE