Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Moreni: Concurs de creație plastică în memoria unei tinere graficiene dispărute prematur
07.04.2017, 10:47 am

Noi manifestări culturale la Moreni unde mâine va avea loc un concurs de creație plastică fiind vorba de grafică, pictură, icoană și podoabe.

În continuarea dezvoltării, promovării actului de creație culturală și a memoriei istoriei, Școala Gimnazială nr. 1 Moreni și Primăria municipiului Moreni vor organiza cea de a XI-a ediție a Memorialului ,,CRISTINA LUCAȘ”, concurs de creație plastică. 

,,Această activitate este un tribut adus talentului, muncii şi devotamentului pentru pictura Cristinei Lucaş - tânără graficiană, fostă elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate, dispărută în urmă cu peste zece ani într-un tragic accident rutier înregistrat la București. Artista a primit post-mortem din partea autorităților locale titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Moreni.

Prin continuarea acestui concurs, dorim să formăm şi să dezvoltăm în conştiinţa copiilor noştri ideea că valorile morale şi culturale, obiceiurile şi tradiţiile specifice acestui popor trebuie păstrate şi promovate, apreciate la adevărata lor valoare, pentru că numai aşa vom putea păşi în Europa, fără a ne pierde identitatea naţională.

Arta plastică ascunde în complexitatea sa simboluri, semnificaţii şi metafore adresate nemijlocit sensibilităţii şi gândirii, pentru a căror clarificare este nevoie de o gândire plastică ale cărei baze trebuie puse încă de la vârsta micii şcolarităţi, cu scopul de a creşte sensibilitatea şi capacitatea de a transforma pozitiv şi creativ mediul înconjurător, se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție de Primăria Moreni.

Manifestarea se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița, Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, Clubul Copiilor Moreni, Asociația Terra Rosa.

Radio Minisat este partener media.

Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 10.00, în Sala Mică a Clubului Flacăra din Moreni.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE