Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Pentru al 18-lea an consecutiv, se aprinde, în Joia Patimilor, Calea Luminii la Târgoviște. Circulație restricționată
11.04.2017, 12:07 pm

Mii de lumânări vor fi aprinse și anul acesta, la Târgoviște, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor.

“Calea Luminii”, manifestare unică în țară și poate chiar în lume, se află anul acesta la a 18-a ediție. Evenimentul va începe de la ora 17.30 cu Denia celor 12 Evanghelii. La ora 20.30, ÎPS Nifon va ieși în pragul Catedralei mitropolitane pentru a aprinde prima lumânare, oferindu-le apoi lumină primarului Târgoviștei, Cristian Stan, și inițiatorului evenimentului, artistul plastic Mihai Șerbănescu.

Luminile vor fi aprinse apoi în jurul Catedralei și pe Bulevardul Carol I (Castanilor).

Mihai Șerbănescu a declarat pentru Radio MINISAT: "Târgovistea se umple de lumină, sigur, reprezentând lumina spirituală. Gestul este al târgoviștenilor: ei aprind lumânările, din banii lor, pot spune, se iau lumânările, ei vin în număr impresionant, mii de oameni, pe această Cale a Luminii și probabil că nu întâmplător, în locul acesta binecuvântat, Târgoviște, are loc acest eveniment în Săptămâna Patimilor."

Fondul muzical va fi același din ultimii 17 ani, piesa “Nu-i lumină nicări”, formația FOLK T, în interpretarea regretatului Lorin Stănescu.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în bune condiții, Poliția Locală Târgoviște, prin Serviciul Circulație, informează că traficul rutier va fi închis pe Bulevardul Regele Carol I în intervalul 17.45 – 22.00, iar pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, între orele 19.30 – 22.00.

Participanții la traficul rutier sunt rugati să dea dovadă de înțelegere și să folosească rute ocolitoare. De altfel, polițiștii locali vor asigura măsuri de ordine publică pe toata durata evenimentelor religioase.


 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE