Happy Hours
Cristina si Cosmin

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Funcționar de la Finanțe Publice Dâmbovița, trimis în judecată pentru luare de mită
12.04.2017, 5:36 pm

Procurorii de la DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE au trimis în judecată un funcționar din cadrul Direcției de Finanțe Dâmbovița care se ocupa cu eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule. Bărbatul urgenta eliberarea actelor în schimbul unui „comision” pe care l-a primit de la zeci de persoane.

“În perioada iulie – septembrie 2016, acesta a primit sume de până în 200 de lei sau alte foloase necuvenite de la un număr de 62 de persoane (cercetate în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită) pentru urgentarea unui act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, mai precis pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule”, se arată în comunicatul DGA.

Totodată, este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, constând în aceea că în schimbul unei sume de bani primită de la o inculpată, a lăsat să se creadă că are influență asupra unui coleg – funcționar cu scopul de a-l determina pe acesta să urgenteze eliberarea a două adeverințe în beneficiul inculpatei.

După ce s-a aflat în arest preventiv 90 de zile, după care a stat si 90 de zile în arest la domiciliu, în prezent inculpatul se află sub control judiciar. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE