Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Peste 4.200 de elevi dâmbovițeni de clasa a-II-a au susținut Evaluarea Națională
13.04.2017, 11:03 am

Zile pline pentru elevii de clasa a-II-a care au susținut luni, marți și miercuri, probele Evaluării Naționale.

Din cei 4689 de elevi de clasa a-II-a, înscriși în total, 4250 au participat la Evaluarea Națională din această perioadă.

Elevii cu cerințe speciale nu au fost obligați să participe la aceste probe.

Evaluarea Națională a avut loc astfel: luni, 10 aprilie, Limba română, scris, marți, 11 aprilie, Limba Română, citit, miercuri, 12 aprilie, proba scrisă la Matematică, a declarat pentru RADIO MINISAT, purătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Dâmbovița, Valentin Stancu.

Dacă în această perioadă, elevii de clasa a-II-a au susținut Evaluarea Națională, după vacanța de Paști, elevii de clasa a-IV, dar și cei de a-VI-a vor trece prin emoțiile acestor probe.

Astfel, pe 3 și 4 mai, elevii de clasa a-IV-a, vor susține probele la Limba română și Matematică. Comparativ cu clasa a-II-a unde se susțin două probe, la clasa a-IV-a sunt doar două probe.

Elevii de clasa a-VI-a vor susține Evaluarea Națională pe 10 mai, la Limbă și comunicare, probă interdisciplinară, fiind vorba de Limba română și prima limbă modernă studiată de elevi în cadrul școlii, și 11 mai, Proba la Științe, de asemeni, probă interdisciplinară, la Matematică, Biologie, Fizică.

Rezultatele sunt individuale, nu vor fi publice și nu se trec în catalog. Acestea au rol de evaluare individuală a nivelului de competențe dobândite de elevi.

Acesta este al patrulea an când se desfășoară Evaluarea Națională la clasele a-II-a, a-IV-a și a-VI-a, rolul probelor fiind unul de diagnostic pentru învățământul românesc la aceste clase.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE