Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

DSP Dâmbovița recomandă moderație la masa de Paște
14.04.2017, 9:10 am

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa recomandă populaţiei ca în perioada celebrării Sfintei Sărbători de Paşte, să evite excesele alimentare, în special în ceea ce priveşte consumul de ouă şi alcool. Abuzul de ouă şi grăsimi de origine animală este contraindicat vârstnicilor şi persoanelor cu probleme cardiovasculare. Celor care au urmat Postul Paştelui le recomandăm reluarea progresivă a alimentaţiei de origine animală. Consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor importanţa procurării cărnii şi a ouălelor doar din surse autorizate sanitar, pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire prin toxiinfecţii alimentare.

Persoanele cu afecţiuni cronice cunoscute vor păstra legătura cu medicii curanţi pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.

În perioada Sărbătorilor Pascale, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi de centrele de primiri urgenţe ale unităţilor sanitare cu paturi din raza administrativ-teritoraială a judeţului nostru.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE