Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

O nouă activitate în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”
09.06.2017, 4:09 pm

Astăzi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarul Găești au organizat o întâlnire interactivă la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște.

Activitatea Viață! Lege! Fairplay! s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni cu violență și infracțiuni informatice le-au împărtăşit minorilor experienţele de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Beneficiarii activității au fost Liceul Voievodul Mircea, Liceul Constantin Brâncoveanu, Asociația Club Sportiv Phoenix și Asociația Provita 2003 din Târgoviște.

De asemenea, invitat special a fost Anca Stoenescu, multiplă campioană națională la baschet feminin.

Copiii au fost informați despre riscurile pe care le poate avea mediul virtual și despre măsurile ce pot fi adoptate pentru prevenirea și combaterea criminalității informatice, îndeosebi a fenomenelor de hărțuire și abuz pe internet sub toate formele sale - agresiune verbală, calomniere, furt de date personale.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele violenţei şi a delincvenţei juvenile.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE