Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Producție de transportoare blindate la Moreni!
15.06.2017, 1:23 pm

Moment de referință pentru industria de apărare națională, precum și pentru cea dâmbovițeană, notează senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pe pagina sa de Facebook.


Uzina Automecanică Moreni și furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat ieri, 14 iunie, actul constitutiv al societății mixte Romanian Military Vehicle Systems. RMVS va fabrica, vinde și asigura mentenanța transportorului blindat de trupe 8x8 (TBT 8x8), produs realizat în comun de compania mixtă, la Moreni.

Viitorul vehicul TBT 8x8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziția armatei române și a altor clienți interesați.

,,Vestea este una excelentă din mai multe perspective de dezvoltare, atât pentru industria de apărare, în mod specific, cât și, într-o sferă mai extinsă, pentru municipiul Moreni, județul Dâmbovița și dâmbovițeni. Reamintesc că PSD a promovat și susținut legea privind industria națională de apărare (adoptată în toamna anului trecut), reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea și regruparea de capacități, stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanța, precum și participarea la activitățile industriei europene de apărare.

Momentul, repet, este unul de căpătâi și creează fundamentul relansării industriei naționale de apărare. El este rezultatul eforturilor urmate cu insistență de-a lungul mai multor ani și, în mod aparte, în ultimele luni. Vizitele recente ale miniștrilor Economiei – Mihai Tudose și Apărării Naționale – Gabriel Beniamin Leș în județul Dâmbovița au fost determinante pentru finalizarea acestui proces”, mai notează senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pe pagina sa de Facebook.


Vestea a fost salutată și conducerea Primăriei Moreni. ,,Constituirea acestei companii înseamnă revitalizarea industriei de apărare din județul nostru, fiind un succes pentru Moreni. Înființarea societății va determina și creșterea numărului locurilor de muncă, fiind vorba, totodată, de niște joburi bine plătite”, a declarat pentru RADIO MINISAT, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE