Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Proiectul „Iluzia drogurilor” la ora bilanțului
20.06.2017, 9:30 am

În perioada 24 octombrie 2016 – 16 iunie 2017, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Dâmboviţa în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Primăria oraşului Găeşti, Penitenciarul Găeşti, Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” şi Liceul Tehnologic „Dr. Constantin Angelescu” Găeşti a implementat proiectul denumit „Iluzia drogurilor”.

Pe parcursul derulării proiectului, au fost realizate 74 activităţi informativ-interactive de prevenire a consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive,la care au participat un număr de 1572 de elevi de liceu si aproximativ 50 de cadre didactice din cadrul celor trei licee partenere. În cadrul acestor activităţi, cele mai abordate subiecte au fost legate de: caracteristicile drogurilor (dependenţă, toleranţă) şi identificarea pericolelor la care se expun consumatorii de droguri.

În cadrul proiectului a mai fost realizată la Casa de Cultură a oraşului Găeşti o activitate cu 2 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Găeşti la care au participat 260 elevi din cadrul liceelor partenere.

Scopul proiectului a fost de a creşte, printr-o informare corectă, adaptată nivelului de vârstă al grupului ţintă, influenţa factorilor de protecţie în rândul populaţiei şcolare din judeţul Dâmboviţa prin conştientizarea tinerilor, cu privire la evectele consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive, denumite generic „Etnobotanice".

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE