Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Astronomie de la firul ierbii - Școala de vară pentru tineret ASTRONOMIE și FOTOGRAFIE
23.06.2017, 3:38 pm

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează evenimentul ASTRONOMIE & FOTOGRAFIE – Școala de vară pentru tineret, ediția a 4-a, în perioada 24-30 iunie 2017, la Târgoviște și Runcu.

În program sunt incluse următoarele acțiuni:

Runcu, Complexul Runcu Stone, 24-30 iunie

  • Școala de vară de astronomie și fotografie: cursuri și ateliere de lucru, activități practice în teren, observarea cerului nopții (constelații, stele, planete, meteori) și orientarea pe boltă, observații astronomice prin telescop, fotografie și astrofotografie. Vor fi disponibile o bibliotecă amplă de carte și revistă de astronomie și expoziție de astrofotografie.

Târgoviște, Muzeul de Istorie Dâmbovița, 30 iunie - 4 iulie

  • Ziua Asteroidului (Asteroid Day), declarată de ONU anul trecut și aniversată pe 30 iunie pentru a marca pe plan mondial cel mai important eveniment de impact cu un asteroid din istoria recentă, Tunguska 1908: seminar și dezbatere pe tema asteroizilor care se apropie foarte mult de Pământ, posibilitatea de impact cu Pământul, Fenomenele Tunguska – Siberia 1908 și Celiabinsk 2013.

  • Expoziție de meteoriți și astrofotografie. Muzeul de Istorie va găzdui o amplă expoziție de meteoriți din colecția geologului Răzvan Andrei din Târgu Jiu și o expoziție de astrofotografie. Vernisajul va avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 14:00. Expozițiile vor rămâne deschise până pe data de 4 iulie.

La școala de vară participă tineri din orașul Târgoviște, din județul Dâmbovița și din țară, pasionați de această formă de educație nonformală prin astronomie și fotografie. Beneficiind de un cadru natural deosebit la poalele Munților Leaota și de un cer de noapte adecvat unor astfel de activități, lipsit de poluare luminoasă, participanții la școala de vară vor avea acces la o bază materiale bogată și un program educativ nonformal susținut de Valentin Grigore, formator și lucrător de tineret, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori, coordonator național pentru România în cadrul organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere și laureat al concursului internațional de astrofotografie.

Prin acest proiect, orașul Târgoviște este înscris alături de încă două orașe din România, București și Brasov, în rețeaua mondială de evenimente Asteroid Day (asteroidday.org).

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște – Consiliul Local Municipal în cadrul concursului de proiecte de tineret și se desfășoară în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească.

Evenimentele de la Târgoviște (Muzeul de Istorie) din cadrul proiectului sunt deschise publicului larg, intrarea fiind gratuită.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE