Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Crizantema de Aur: Dar biletul..., unde-i biletul
12.10.2017, 4:33 pm

Cel mai longeviv festival al țării, cu ușile închise! Iubitorii de romanțe vor bilete la evenimentul lunii octombrie, ediția jubiliară a "Crizantemei de Aur", de la Târgoviște, dar nimeni nu știe de unde le poate lua. Reprezentanții Teatrului Tony Bulandra, locul unde se va desfășura festivalul, susțin că nu au bilete puse în vânzare, pentru că doar găzduiesc evenimentul. Ei ne-au îndrumat către Primăria Târgoviște, principalul organizator al manifestării, și spre directorul artistic al festivalului, Alina Mavrodin. Purtătorul de cuvânt al Teatrului Tony Bulandra, Ionuț Lica, a declarat, astăzi, în emisiunea Happy Hours, că situația biletelor la Crizantema de Aur este deranjantă și pentru instituția pe care o reprezintă.

"Foarte multe telefoane primim și (...) ni se rupe inima, efectiv, când trebuie să-i refuzăm, pentru că nu noi ne ocupăm cu distribuția biletelor sau a invitațiilor", a declarat acesta, în direct, la Radio MINISAT.

Am mers pe fir și l-am sunat pe primarul Târgoviștei, Cristian Stan, care este și președintele festivalului. Răspunsul ne-a băgat însă și mai mult în ceață. Primăria doar a alocat fondurile și teatrul se ocupă de problema biletelor.

"Evenimentul este al teatrului. Noi nu am dat decât bugetul. (...) Nu știu să vă spun care este situația. Ei se ocupă de chestiunea aceasta. Deci, în afară de a le acorda un buget, primăria nu este implicată cu nimic. Este evenimentul teatrului", este precizarea primarului Cristian Stan.

Dornici să aflăm un răspuns lămuritor pentru publicul iubitor de romanțe, am vorbit și cu Alina Mavrodin, directorul artistic al festivalului, care ne-a mărturisit că ea însăși a încercat să cumpere bilete și nu a reușit.

"Eu am încercat, ieri, să cumpăr trei bilete și nu am reușit.(...) La teatru. Și mi s-a spus că este toată sala dată. Eu știam lucrul acesta, dar am încercat, totuși, pentru că și pe mine mă sună o grămadă de lume și sunt pusă într-o situație foarte stânjenitoare, din cauza aceasta, fiindcă unii își închipuie că, dacă eu sunt director artistic al festivalului, pot să gestionez și această problemă a locurilor, care nu este problema mea, dar, în același timp, mă deranjează faptul că lumea nu poate să ia bilete, lumea nu are acces în sală, pe măsura dorinței oamenilor de a fi prezenți în sala de spectacole", a declarat Alina Mavrodin redacției știrilor MINISAT. 

Ea a adăugat că atât primăria, cât și teatrul ar trebui să rezolve problema biletelor, ca organizatori, rolul său fiind doar acela de a coordona manifestarea artistică. În plus, festivalul ar fi avut nevoie de o sală mai mare de spectacole, însă autoritățile locale nu au reușit să reabiliteze niciuna din sălile care ar fi putut să găzduiască un public mai numeros și un festival de asemenea anvergură. Este vorba de sala de la Casa Sindicatelor, care nu este încălzită, sala de la fosta Casă a Armatei sau cea de la Cinematograful Independența.

A mai rămas o săptămână până la debutul celei de-a 50-a ediții a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” și încă nu se știe cum se poate intra în sala de spectacole. Încă mai sperăm ca organizatorii să lămurească problema și iubitorii romanței să își poată cumpăra bilete. Altfel, se vor consola cu transmisiunile în direct de la TVR 3.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE