Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Focar de scarlatină la Grădinița Nr.16 din Târgoviște! Unitatea de învățământ a fost amendată.
12.10.2017, 8:44 pm

Focar de scarlatină confirmat la Grădinița Nr. 16 din Târgoviște, unde s-a înregistrat al treilea caz cu această boală. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a făcut controale în urma unei informări.

,,În data de 11 octombrie, D.S.P. Dâmbovița a fost informată de către medicul de medicină școlară despre apariția a două cazuri de scarlatină la grupa mijlocie a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 16 din Târgoviște.

În acest context, prin personalul de specialitate din Compartimentele Boli transmisibile și igienă școlară, s-au verificat:

-modul de supraveghere zilnică a stării de sănătate a copiilor prin efectuarea triajului epidemiologic de către medicul de colectivitate;

-îndeplinirea atribuțiilor specifice personalului medico-sanitar, conform

metodologiei de supraveghere a scarlatinei;

-condițiile igienico-sanitare, precum și stocurile de produse biocide,

materiale de curățenie și a modului de utilizare a acestora.

          Nu au fost constatate deficiențe.

          În cursul dimineții de 12 octombrie, a fost confirmat un al treilea caz de scarlatină, întrunindu-se condițiile declarării unui focar de colectivitate. A fost demarată ancheta epidemiologica preliminară și au fost dispuse și alte măsuri specifice pentru limitarea focarului.

În data de 12 octombrie, cu ocazia controlului efectuat în unitate de către

inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică, s-au constatat următoarele:

          -grădinița este curat întreținută în toate spațiile utilizate,

          -în unitate există materiale de curățenie, detergenți și produse biocide în cantitate suficientă care sunt utilizate conform procedurilor de lucru.

          -au fost efectuate operaîiuni de dezinfecție a întregii unități cu prestator autorizat.

        S-au făcut recomandări privind intensificarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în unitate, aerisirea frecventă a sălilor de grupă ori de câte ori copiii desfășoară activități în alte spații, creșterea concentrațiilor de produse biocide utilizate, cu supravegherea modului de preparare și utilizare a acestora, supravegherea și trierea zilnica a copiilor la intrarea în colectivitate, educația sanitară a părinților, personalului grădiniței și preșcolarilor, în vederea limitării focarului de scarlatină.

     DSP Dâmbovița, va recolta probe biologice de la cazurile suspecte și contacții febrili și/ sau cu angina eritematoasă, conform Metodologiei de Supraveghere a Scarlatinei în România.

    Unitatea de învățământ va fi sancționată contravențional pentru neanunțarea la DSP Dâmbovița a modificărilor intervenite în structura funcționala a acesteia”, informează DSP Dâmbovița.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE