Minisat Explorer
Sergiu Dumitru

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

O treime din părinții elevilor târgovișteni au acces la catalogul electronic
16.10.2017, 8:07 am

Catalogul electronic, coșmarul elevilor și bucuria părinților, a pătruns, anul acesta, și în școlile târgoviștene. Aproape o treime din părinți beneficiază de această facilitate pe platforma 24edu.ro. Astfel, la sfârșit de săptămână, familia este înștiințată de evoluția odraslei la școală, adică notele, absențele sau eventualele abateri de la reguli, a precizat, pentru Radio MINISAT, inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, Gabriela Istrate.

Accesul la catalogul electronic este gratuit la majoritatea școlilor, grație unui proiect susținut de Primăria Târgoviște. Excepție face Colegiul Național “Constantin Carabella”, care a implementat sistemul încă de anul trecut, astfel că părinții au fost nevoiți să plătească 50 de lei pentru a avea acces la situația școlară a copiilor. Inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, Gabriela Istrate, a explicat de ce: ”Colegiul Național Constantin Carabella, încă de anul trecut, a semnat un contract și ei acum sunt sub jurisdicția acestui contract, pentru că l-au semnat pe doi ani. De fapt, Asociația de Părinți a încheiat acest contract, cu o firmă din Brașov, pentru introducerea catalogului electronic, neștiind la momentul respectiv că vor putea beneficia de această facilitate oferită de Primăria municipiului Târgoviște. Și, cum spuneam, fiind sub autoritatea contractului, sunt nevoiți, ca și anul acesta, să-și continue programul.”

Deocamdată, mai sunt unele probleme legate de conectarea la sistem, dar aplicația suportă îmbunătățiri în funcție de cerințele unităților de învățământ, a mai precizat Gabriela Istrate.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE