Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Un cercetător științific și un profesor de muzică și religie, pe scena Crizantemei de Aur!
19.10.2017, 3:20 pm

Surprize, surprize pe scena Festivalului Național Crizantema de Aur care începe în această seară la Târgoviște. O profesoară, dar și un cercetător de la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița urcă pe scena festivalului.

Cu prilejul celei de-a 50-a ediții, jubiliară, a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, în perioada 19 -21 octombrie, Anabela Georgescu, profesor de educaţie muzicală şi religie la Şcolile Gimnaziale nr. 3 şi nr. 4 din Moreni, va participa la secțiunea de interpretare.

 Tot cu acest prilej, tânăra interpretă va evolua, într-un microrecital, alături de colegele sale din grupul ,,Romanța”, reînființat în acest an.

 De menţionat că soprana Anabela Georgescu este solista Coralei Mitropolitane din Târgoviște din anul 2007. Autoritățile locale, dar și colegii solistei, respectiv profesorii din Moreni îi urează succes, fiind bucuroși pentru înscrierea acesteia în concurs.
,,Ultima participare a localității la ,,Crizantema de Aur” a avut loc în anul 1987, când Corina Dragomir a câştigat trofeul festivalului. Anterior, în anul 1977, Aurica Popa și, în anul 1983, Constanța Ionescu Câmpeanu reprezintă Moreniul și grație interpretărilor sunt laureate la acest festival. Ne bucurăm să avem în localitatea noastră încă o voce care să ne încânte sufletele, de aceea o susţinem şi îi dorim mult succes pe scena Festivalului ,,Crizantema de Aur” din acest an!”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Moreni.

 O altă surpriză este și cercetătorul ştiinţific dr. la Centrul Judetean de Cultura Dambovita, Adriana Cuciureanu, care notează, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook : ,,Astăzi, în cadrul Festivalului Național de Romanțe ”Crizantema de Aur”, ediția jubiliară a-50-a, pentru prima dată voi fi de cealaltă parte a scenei...iar pentru acest lucru îi mulțumesc maestrului Stelian Apostol, care mi-a încredințat o melodie minunată, peste care am așternut versuri de suflet...Nu uitați, romanța va fi regina muzicii pentru 3 zile la Târgoviște...”, mai spune, pe pagina sa de socializare, Adriana Cuciureanu.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE