Weekend Matinal

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Sute de deținuți din penitenciarele României au fost eliberați. 13 sunt de la Mărgineni
20.10.2017, 2:39 pm

Peste 500 de deţinuţi au fost eliberaţi în prima zi de aplicare a legii recursului compensatoriu. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că această cifră este peste așteptările sale, deoarece nu credea că "impactul va fi atât de mare". De la Penitenciarul Mărgineni au fost eliberate, aseară, 13 persoane condamnate, urmând ca noi deținuți să fie puși în libertate săptămâna viitoare, dar deocamdată nu se cunoaște numărul acestora, a declarat, astăzi, pentru Radio Minisat, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Viviana Leordean. La Mărgineni, sunt peste 600 de persoane private de libertate.

Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de şase zile considerate executate.

Federaţia Sindicatelor din ANP avertizează că, în perioada următoare, vor fi eliberaţi alţi peste o mie de deținuți, la nivel național. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de lipsa unui regulament de aplicare a legii. "Legea este aplicată pe răspunderea directorilor de penitenciare care, împreună cu specialiştii din penitenciare implicaţi în acest proces, îşi asumă, practic, riscul unor liberări eronate pentru a evita detenţia ilegală", susţine Federaţia.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE