Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ziua Ușilor Deschise, la Tribunalul Dâmbovița
24.10.2017, 2:43 pm

Tribunalul Dâmbovița își deschide, mâine, ușile pentru a celebra Ziua Europeană a Justiţiei Civile.

Astfel, între orele 10.00-13.00, la sediul instituției de pe Calea Bucureşti, nr. 3, elevii, studenţii şi toţi cei interesaţi să cunoască modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi pot veni să vadă, potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Dâmbovița, ”că justiţia este un serviciu public transparent şi că accesul la justiţie este liber”.

Cu această ocazie, vor fi vizitate compartimentele de specialitate, cu prezentarea atribuţiilor acestora, se vor explica circuitul dosarelor, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze şi, totodată, participanţilor le vor fi oferite modele de diverse cereri, broşuri transmise de Consiliul Superior al Magistraturii şi broşuri de prezentare a instanţei.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile, organizată în Europa la iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la drepturile pe care le au şi furnizarea informaţiilor necesare exercitării lor, în vederea corectei înţelegeri a sistemului judiciar.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE