Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la Moreni!
25.10.2017, 12:38 pm

,,Cătălina Teodoriu, eroină a poporului român”, omagiată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni! Evenimentele de cinstire a eroilor continuă, azi, la Moreni, de Ziua Armatei Române!

Figurile legendare ale eroilor români rămân în atenția elevilor dâmbovițeni prin grija unor dascăli care sunt preocupați să le cultive respectul pentru strădania acestora de a apăra glia străbună.

Astfel, în contextul împlinirii a 100 de ani de la moartea Ecaterinei Teodoroiu în Primul Război Mondial, Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni a organizat memorialul ,,Cătălina Teodoriu, eroină a poporului român”.

La activitate, au fost prezenţi elevii clasei a VIII-a C de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Moreni, coordonatorul activității fiind profesor Amalia Negoescu. Elevii au omagiat-o pe Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu, în contextul împlinirii a 100 de ani de la sacrificiul suprem pe frontul de luptă din Moldova din Primul Război Mondial.

,,Astfel de activităţi sunt foarte importante pentru istoria noastră şi pentru memoria celor care s-au jertfit pentru apărarea ţării. De aceea, cred cu tărie că trebuie organizate cât mai des evenimente de acest gen. Felicitări şi mulţumesc de invitaţie!”, a declarat cu acest prilej, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moreni, Adrian Stângă.

Gazdă generoasă a acestui eveniment a fost Biblioteca Municipală Moreni.

Manifestarea a cuprins prezentarea unei proiecții despre Ecaterina Teodoroiu, dar și a unor colaje/postere pe această temă, realizate de către elevii clasei a VIII-a C de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Moreni, coordonator activitate, profesor Amalia Negoescu.

,,A fost o activitate emoționantă dedicată eroinei de la Jiu, care a căzut în luptă pe frontul de la Mărășești în august 1917”, a declarat, pentru RADIO MINISAT, coordonatorul activității, profesor Amalia Negoescu.

Activitățile dedicate eroilor români care și-au dat viața pentru apărarea țării continuă, astăzi, cu un eveniment organizat tot de Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, în cinstea Zilei Armatei Române, marcate astăzi, 25 octombrie.

,,De data aceasta, activitatea se realizează cu elevii clasei a-V-a, la eveniment fiind invitat comandorul Toma Ioan și bibliotecari, Flori Iosif de la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni și Diana Beldiman de la Biblioteca Municipală Moreni. Cu acest prilej, se va realiza o prezentare despre semnificația Zilei Armatei Române, sărbătorită pe 25 octombrie”, a mai precizat coordonator activitate, profesor Amalia Negoescu.

Evenimentul dedicat Zilei Armatei Române are loc la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, o instituție aflată într-o continuă efervescență creatoare, unde se organizează numeroase evenimente educative menite să cultive tinerei generații respectul pentru tradițiile și valorile autentice.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE