Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lansare de carte-Iulian Moreanu!
25.10.2017, 1:49 pm

 Eveniment editorial la Biblioteca Municipală Moreni, mâine, de la ora 13.45, unde a fost programată lansarea de carte a volumului ,,Năvala norilor. Autorul este Iulian Moreanu, un profesor din Moreni, membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni.

 Profesor de ştiinţe socio-umane, Gheorghe Ciocodeică, ca prozator a recurs la pseudonimul Iulian Moreanu. După ciclul primar în Moreni, absolvă Liceul Teoretic din aceeaşi localitate (1973). În perioada 1973-1977 urmează cursurile Facultăţii de Filosofie, secţia Sociologie, din cadrul Universităţii Bucureşti. Începând cu anul 1977 este profesor de ştiinţe socio-umane (gradul didactic I din 1993) la Liceul Teoretic „I. L. Caragiale” Moreni.

 În această calitate realizează studii sociologice cu aplicabilitate la nivelul şcolii şi al comunităţii. Participă cu lucrarea „Rolul colaborării dintre profesor şi maistru-instructor în formarea gândirii economice a elevilor” la Manifestarea metodico-ştiinţifică „Creativitate şi eficienţă în învăţământ”, ediţia a III-a, Faza naţională, care a avut loc la Piatra Neamţ, între 19-20 iunie 1987. Lucrarea respectivă a fost apoi publicată cu titlul „Formarea gândirii economice – un imperativ major al procesului de pregătire teoretică şi practică a elevilor” în nr. 9 din septembrie 1987 al revistei „Învăţământul liceal şi tehnic profesional”. 

 Debutul în presă are loc în cotidianul „Dâmboviţa” încă din timpul liceului. Debut literar cu proză scurtă – „Focul”, cu o prezentare făcută de Nicolae Velea în revista „Luceafărul” (nr. 31, 1005, 1 august 1981).

  În anul 1982 obţine premiul pentru proză al revistei „Luceafărul”. Colaborează cu proză scurtă la revistele „Luceafărul”, „Amfiteatru”, „Suplimentul literar-artistic al Scînteii tineretului” „Literatorul”, „Muntenia Express”, „Evenimentul zilei Magazin”, „Revista Nouă”, „Axioma”, „Spaţii culturale”, „Citadela”. În anul 2007 îi apare la Ed. „Refacos G. A.” (Moreni) volumul de proză scurtă „Ruleta mincinoasă”. Acesta cuprinde proze scrise şi publicate îndeosebi în perioada de până în anul 1989. În anul 2012 îi apare un nou volum de proză scurtă, „Cerbul însetat”, la Ed. „Premier” din Ploieşti. Este redactor de proză la publicaţia culturală „Revista Nouă” (Câmpina). Membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni (2008).

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE