Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Vânătorii dâmbovițeni, gata să ucidă ursul de la Gura Foii
26.10.2017, 2:32 pm

Echipele de vânători din filiala dâmbovițeană a Asociației Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România sunt pe poziții de aseară, gata să prindă ursul care îi terorizează pe locuitorii din Gura Foii. Asta după ce Ministerul Mediului a emis ordinul de împușcare a animalului.

Ursul are obiceiul să coboare noaptea în zonă si să sfâșie câini din gospodăriile localnicilor, dar și oamenii se simt amenințați de prezența sălbăticiunii.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmbovița, Alexandru Constantin, a confirmat prezența în zonă a echipelor de vânători și a precizat că, după ce ursul a fost monitorizat pe parcursul nopții, se va încerca vînarea acestuia pe timpul zilei, pentru a evita orice risc pentru cei angajați în urmărirea animalului.

Specialiștii spun că este o situație excepțională, având în vedere că ursul a apărut într-o zonă de câmpie. Ursul de la Gura Foii a fost văzut prima dată pe 15 octombrie, la Găești. Apoi a atacat patrupedele din gopodăriile locuitorilor, la Gura Foii, în satul Catanele.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE