Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mâine este sărbătorit Sfântul Dimitrie Basarabov de la Patriarhie!
26.10.2017, 9:37 pm

Capitala creştinismului este, în aceste zile, la Bucureşti.

Mâine este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou din Basarabov, ale cărei moaşte se află la Patriarhia Română. Acesta este Ocrotitorul Bucureştiului, iar numeroşi credincioşi merg în aceste zile, la racla de pe Dealul Patriarhiei din capitală, unde au fost aşezate sfintele sale moaşte. Anul acesta, pelerinii au prilejul să se închine la moaștele Sfântului Nectarie.

Sfântul Cuvios Dimitrie s-a născut la sud de Dunăre, în satul Basarabi din Bulgaria. A trăit în secolul al-XII-lea şi a fost un ascet desăvârşit. El s-a retras într-o peşteră pentru a se ruga Lui Dumnezeu.

Tradiţia creştină spune că, înainte de a muri, s-a aşezat singur între două lespezi de piatră ca într-un sicriu, fiind acoperit de apele râului. Moaştele sale au rămas multă vreme sub ape, până când o tânără bolnavă a avut un vis prin care aceasta s-ar fi putut vindeca, dacă trupul sfântului ar fi fost luat din râu. Într-adevăr, minunea are loc, iar moaştele

Cuviosului Dimitrie au fost aşezate, din acel moment, la biserica din Basarabi, satul său natal.

În anul 1774, la stăruinţele Mitropolitului Grigorie din Ţara Românească, moaştele Sfântului Dimitrie au fost aduse la Catedrala Patriarhiei Române din Bucureşti.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE