Weekend Matinal

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Au apărut rezultatele autopsiei în cazul bărbaților împușcați pe câmp!
27.10.2017, 1:16 am

 

Împușcături, ieri, la Târgoviște pe câmpul spre Nisipuri. Doi bărbați au fost găsiți morți în această zonă după ce s-au auzit focuri de armă.

Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița informează că se efectuează cercetări fiind mobilizați polițiști și procurori. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița, instituție competentă în această speță. Procurorul ia în calcul mai multe variante, inclusiv, ca bărbații să fi fost omorâți cu intenție.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița, Elena Firoiu, a declarat că autopsia a arătat că cei doi aveau câte două împușcături de armă cu alice.

“La data de 27 octombrie 2017 s-au efectuat autopsiile decedaților găsiți, în data de 26 octombrie, pe un câmp de pe raza municipiului Târgoviște. La primul decedat, s-au găsit două orificii prin intrare la nivelul masivului cranio- facial și la nivelul abdomenului anterior. S-a concluzionat că moartea a fost violentă, asupra victimei trăgându-se două focuri de armă cu alice.

În cazul celui de-al doilea decedat, la examenul extern, s-au evidențiat două orificii de intrare cu lipsă de substanță tegumentară, leziuni la nivel abdominat și în regiunea lombară. S -a concluzionat, de asemenea, că moartea a fost violentă și că asupra victimei s-au tras două focuri de armă cu alice”, a declarat Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Dublul omor pare să fi fost săvârșit cu intenție, după cum au declarat pentru RADIO MINISAT, surse din familia unuia dintre bărbații decedați, care deținea un teren agricol în zonă. Victimele tăiau varză de pe un teren agricol. Unul dintre bărbați era proprietarul terenului agricol, iar celălalt era un angajat. 

Cazul a fost sesizat, în jurul orei 18.00, la 112, de un cetățean care a trecut prin zonă. Un căruțaș a trecut prin zonă, iar calul a avut o ezitare la vederea unui om, prăbușit pe câmp. Căruțașul a crezut că e un om beat, dar apoi a văzut că acesta este mort. Era desfigurat, avea o rană în zona capului și nu mai avea un ochi. Căruțașul a crezut că victima a fost atacată de vreun animal. Speriat, omul a sunat la 112. Ulterior, după identificare, s-a descoperit că este plagă prin împușcare în cap.

Cei doi bărbați, omorâți prin împușcare, se aflau pe câmp și tăiau varză. Potrivit unui apel telefonic, efectuat de una dintre victime, împușcăturile au fost în jurul orei 13.30. A apărut o altercație cu un braconier necunoscut, iar proprietarul terenului agricol a fost împușcat. Cel de-al doilea bărbat, aflat pe câmp, ar fi fost împușcat pentru că asistase la crimă și văzuse autorul omorului, după cum au declarat pentru RADIO MINISAT, surse din familiile victimelor. Acestea au fost alertate și îngrozite de un apel telefonic disperat. Unul dintre bărbați, respectiv, angajatul proprietarului terenului, și-a sunat soția pentru a-i spune că e amenințat cu moartea. Acesta i-a spus că, a apărut o altercație pe câmp cu un braconier necunoscut, care îi amenință cu moartea, pe el și pe șeful său. S-au auzit în telefon, țipete, amenințări, focuri de armă, iar apoi, tăcere. Nu s-a mai știut nimic până în jurul orei 18.00, când unul dintre bărbați a fost găsit, prăbușit pe câmp, de un căruțaș.

Potrivit unor surse din familia proprietarului terenului, decedat prin împușcare, în acest caz, a apărut o altercație cu un braconier necunoscut. Familia nu exclude posibilitatea ca omorul să fi fost săvârșit de vreun fost deținut periculos, eliberat recent.

Victimele omorului aveau 42 și 48 de ani.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, instituție competentă în această speță. Procurorul ia în calcul mai multe variante. „Variantele sunt accident de vânătoare sau omor calificat. Având în vedere că sunt doi bărbaţi decedaţi, varianta omorului calificat este cea mai plauzibilă“, a precizat Mihai Dincă, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Potrivit IPJ Dâmbovița, doi specialiști de la IGPR participă la cercetări.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a precizat că există un cerc larg de suspecți, dar încă nu se poate spune cu precizie ce s-a întâmplat. La acest moment al anchetei, nu se poate preciza dacă și victimele se aflau la braconaj, a mai spus Camelia Matei.În speță, s-a solicitat sprijinul și unor specialiști în criminalistică din București, au mai declarat pentru RADIO MINISAT, membrii familiilor celor două victime, aflați în stare de șoc după această tragedie. Cazul e deosebit de grav. Vom reveni cu informații.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE