Oglinda zilei

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Romania trece, din această noapte, la ora de iarnă!
28.10.2017, 1:54 pm

România trece duminică la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 04.00, care va deveni 03.00.

Astfel, 30 octombrie va fi cea mai lungă zi din acest an. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Roman. Începand de duminică, România va avea doua ore avans față de timpul universal coordonat (UTC).

Trenurile de călători vor pleca din stații după ora de vara până în noaptea de sâmbătă spre duminica, la ora 04.00. După trecerea la ora Europei Orientale, trenurile vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră. Trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finala își vor continuă mersul până la destinație, conform News.ro.

Având în vedere că și în țările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale se face în aceeași zi, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est. Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE