Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ninsoare și viscol, în acest weekend, la Padina!
29.10.2017, 1:36 pm

Având în vedere avertizările emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la intensificări ale vântului, precipitații mixte, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă în zonele de munte, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă participanților la trafic să manifeste maximă prudenţă și să respecte regulile de circulaţie.

Judeţele Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, în zonele montane, au fost atenționate de ieri până mâine seară, cu Cod Galben de vânt şi ninsori.

 În Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa va ninge şi va bate vântul cu 70-80 km pe ora la altitudini de peste 1.700 de metri.

Indiferent dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar șoseaua este acoperită de apă, polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, șoferii sunt îndrumați să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

“Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Aceste manevre nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă pot pune viaţa în pericol. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă”, arată într-un comunicat, IPJ Dâmbovița.

Extrem de importantă este curățarea în permanenţă a farurilor, a blocurilor de semnalizare, a parbrizului, a lunetei şi a geamurilor laterale ale autovehiculului, dar și asigurarea bunei funcţionări a ştergătoarelor de parbriz.

“Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În zilele cu ploi, lapoviţă, ninsoare şi temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare! Poliţiștii recomandă pietonilor să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, mai precizează IPJ Dâmbovița.

Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE